Pastasalade met Parmaham

0 reacties

image

 

Deze heerlijke salade is een lichte maaltijd welke binnen 20 minuutjes op tafel staat.

Voor 2 personen

  • 100 gr Farfalle (strikjespasta)
  • 200 gr aspergetips groen groen
  • 100 gr Parmaham
  • 1 avocado
  • 6 Tasty Tom tomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 40 gr rucola
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el witte balsamico
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de Farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
  2. Doe de asperges in een kom en giet er een scheutje olijfolie bij, schut even door elkaar zodat de aspergetips bedekt zijn met de olijfolie.
  3. Snij de courgette in plakjes en bestrijk beide kanten met olijfolie.
  4. Verhit een grillpan en grill de aspergetips in 10 minuten, voeg halverwege de plakjes courgette toe.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
  6. Snij tomaten en avocado in partjes.
  7. Maak een dressing van de balsamico, honing, 2 el olijfolie en wat versgemalen peper en zout. Klop goed door elkaar.
  8. Doe de Farfalle samen met de rucola, tomaatjes, aspergetips en de courgette in een kom. Giet de dressing er overheen en schep door elkaar.
  9. Verdeel de salade over 2 borden en verdeel de avocado en parmaham er overheen. Strooi er ten slotte de pijnboompitjes over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*