Pasta met Pesto, Kipfilet en Zongedroogde tomaatjes

image

Gisteren gaf ik jullie het recept voor eigengemaakte Pesto Genovese, vandaag een recept voor een heerlijke pasta met pesto, kipfilet en zongedroogde tomaatjes.

Voor 2 personen

  • Pesto Genovese
  • 2 kipfilets
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr pasta
  • olijfolie
  • 1 el pijnboompitjes
  • basilicumblaadjes
  • versgemalen zout & peper
  • wat fijngeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
  2. Snij de kipfilets in blokjes, de champignons in kwarten en de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg hier de kip, samen met de zongedroogde tomaten aan toe. Bak 2 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en bak het geheel nog 3 minuten.
  6. Voeg de pesto toe en schep alles goed door elkaar, bak de pesto nog een minuutje mee. Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  7. Voeg de pasta toe en schep alles goed door elkaar en warm het geheel goed door.
  8. Schep de pasta op voorverwarmde borden en bestrooi met wat fijngehakte basilicum, pijnboompitjes en geraspte parmezaan.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *