Mexicaanse Taco’s

image

 

Woensdag, gehaktdag! Maar dan op z’n Mexicaans, heerlijke taco’s met een gehaktvulling. Serveer er eventueel ook wat tomaat en avocado bij.

Voor 3-4 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 12 tacoschelpen
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • versgemalen zout en peper
  • gemengde sla
  • geraspte kaas (naar keuze)
  • tacokruiden*
  • tacosaus**

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika zacht, maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  4. Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en rul het gehakt gaar en bruin. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  5. Voeg de mais toe en warm nog even goed door.
  6. Verdeel de gemengde sla over de borden, schep het gehaktmengsel in de tacoschelpen en leg de schepen op de sla. Serveer er wat geraspte kaas en de tacosaus bij.

* voor eigen gemaakte tacokruiden: schep 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl uienpoeder, 1/4 tl gedroogde oregano, 1,5 tl komijn, 1 tl chilipoeder en 1/2 tl paprikapoeder in een bakje en meng goed door elkaar.

** voor eigen gemaakte tacosaus: meng 200 gr tomatensaus, 1/4 tl chilipoeder, 1/2 tl komijn, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl uienpoeder, 1/4 tl paprikapoeder, snufje cayenne, 1 el azijn, 1/2 tl honing en 125 ml water door elkaar in een pannetje en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Deze saus is vrij pittig, voeg eventueel wat minder chilipoeder toe.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *