Woensdag, gehaktdag! Maar dan op z’n Mexicaans, heerlijke taco’s met een gehaktvulling. Serveer er eventueel ook wat tomaat en avocado bij.
Voor 3-4 personen
- 500 gr rundergehakt
- 12 tacoschelpen
- 1 rode paprika
- 150 gr mais
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- versgemalen zout en peper
- gemengde sla
- geraspte kaas (naar keuze)
- tacokruiden*
- tacosaus**
Bereidingswijze
- Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en paprika zacht, maar niet bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en rul het gehakt gaar en bruin. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Voeg de mais toe en warm nog even goed door.
- Verdeel de gemengde sla over de borden, schep het gehaktmengsel in de tacoschelpen en leg de schepen op de sla. Serveer er wat geraspte kaas en de tacosaus bij.
* voor eigen gemaakte tacokruiden: schep 1/4 tl knoflookpoeder, 1/4 tl uienpoeder, 1/4 tl gedroogde oregano, 1,5 tl komijn, 1 tl chilipoeder en 1/2 tl paprikapoeder in een bakje en meng goed door elkaar.
** voor eigen gemaakte tacosaus: meng 200 gr tomatensaus, 1/4 tl chilipoeder, 1/2 tl komijn, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl uienpoeder, 1/4 tl paprikapoeder, snufje cayenne, 1 el azijn, 1/2 tl honing en 125 ml water door elkaar in een pannetje en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Deze saus is vrij pittig, voeg eventueel wat minder chilipoeder toe.