Pizza met Salami

0 reacties

image

Verras vader aanstaande zondag met een heerlijke eigengemaakte pizza.

Voor 2 pizza’s

  • 250 gr Italiaanse bloem, Tipo 00
  • 150 gr lauw water
  • 4 gr gedroogde gist
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr gepelde tomaten
  • paar blaadjes basilicum
  • versgemalen zout
  • een half bolletjes mozzarella
  • 2 trostomaten
  • 1/2 paprika
  • 10 plakjes salami
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, het water, gedroogde gist, zout en suiker in de keukenmachine en kneed er in een kwartiertje een soepel deeg van. Voeg na 5 minuten kneden de olijfolie toe.
  2. Laat het deeg een uur rijzen. Druk het plat en maak er twee mooie bollen van. Laat deze nog een half uurtje verder rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 270 graden boven- en onderwarmte, of zo hoog als de oven kan. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen (of anders een bakplaat) en verwarm deze mee, zodat deze goed heet kan worden.
  4. Pureer de gepelde tomaten, samen met de basilicum en een snufje versgemalen zout. Dit is de pizzasaus.
  5. Snij de mozzerella en de tomaat in plakjes en de paprika in reepjes.
  6. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg dun uit, tot een cirkel van ca 26 cm. Smeer er een dun laagje saus op en beleg de pizza met een de plakjes salami, mozzarella, paprika en tomaat.
  7. Schuif de pizza in de oven op de pizzasteen of bakplaat en bak de pizza in 6-8 minuten gaar en knapperig.
  8. Strooi na het bakken de rucola over de pizza.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*