Eet dit gerecht lekker in je tuintje of op je balkonnetje in de zon en je waant je even op een Grieks eiland!
Heerlijke Griekse gehaktballetjes met Griekse salade en knoflooksaus. Ik koos dit keer voor lekker makkelijk en kocht de pitabroodjes, maar het is natuurlijk nog lekkerder om de pitabroodjes zelf te maken.
Voor 3 personen
Gehaktballetjes
- 500 gr hoh gehakt
- 2 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
- 1 ei
- 1 klein uitje, zeer fijngehakt
- 1 el fijngehakte peterselie
- 40 gr paneermeel
- 4 blaadjes munt, fijngehakt
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1/2 el extra virgine olijfolie
- versgemalen zout en peper
- bloem
Salade
- 1 komkommer, in stukjes
- 6 trostomaten, in stukjes
- 1 rode ui
- Feta
Saus
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1/2 el gehakte peterselie
- 1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
- kneepje citroensap
- 1 el extra virgine olijfolie
- snufje versgemalen zout en peper
Verder
- 2 el fijngehakte peterselie
- 4 grote pita broodjes
- olijfolie extra virgine
Bereidingswijze
- Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de bloem, goed door elkaar en maak er ca 18 balletjes van. Laat de balletjes een uur rusten in de koelkast.
- Rol de balletjes door de bloem, rol ze nog een keer door je handen zodat er maar een flinterdun laagje bloem overblijft en verhit een scheutje olijfolie in de pan.
- Bak de balletjes in ca 6 minuten gaar en bruin.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. En snij ze in kwarten.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Verdeel de ingrediënten voor de salade over de borden en sprenkel er wat olijfolie extra virgine over, leg de pita broodjes erbij. Leg de gehaktballetjes erop en bestrooi met de peterselie. Serveer de saus erbij.
Superlekker, ik heb het net gegeten
Wat leuk! 😀