Nasi met Varkenshaassaté

1 reactie

Heerlijke eigengemaakte nasi met varkenshaassaté. De saté kan ook heel goed op de barbecue.

Varkenshaassaté

No ratings yet
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gr varkenshaas
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/2 elk citroensap
  • 2 el ketjap manis
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • satéprikkers

Instructies
 

  • Snij de varkenshaas in blokjes en leg de blokjes in een bakje of sluitzakje.
  • Snij de knoflook en het 1/2 uitje heel fijn en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de varkenshaas.
  • Schep alles goed door elkaar en laat de varkenshaas minimaal een halve dag marineren.
  • Rijg de blokjes varkenshaas aan de satéprikkers en verhit een grillpan.
  • Grill de saté in ca 10 minuten gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Nasi

No ratings yet
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • 250 gr nasi groentemix witte kool, wortel, prei en taugé
  • 1 kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein uitje
  • 1 tl trassi/garnalenpasta
  • 1 tl vissaus
  • 2 el soyasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst helemaal afkoelen. Doe dit eventueel de avond of ochtend van tevoren en zet de rijst in de koelkast.
  • Snipper het uitje, de knoflook en de rode peper fijn.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak het uitje, de knoflook en rode peper tot deze zacht zijn, maar niet bruin.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en bak deze kort mee.
  • Voeg de bami-nasi-mix toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de trassi, vissaus, soyasaus, tomatenpuree en de bruine suiker toe en meng goed door elkaar.
  • Doe dan de rijst erbij en bak het geheel ca 5 minuten.
  • Schuif de nasi opzij en breek het ei in de wok. Bak het ei gaar onder voortdurend roeren. En schep het ei door de nasi.
  • Serveer de nasi met een gebakken ei, bosuitje, varkenshaassaté, pindasaus, kroepoek en eventueel wat gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

 

One Comment

  1. Mmm, dat ziet er zeker goed uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating