Eton Mess met gemarineerde Aardbeien en blauwe bessen

0 reacties

Dit traditionele Engelse dessert is heerlijk in de zomer. Het is makkelijk om te maken en hoeft er ook niet netjes uit te zien, omdat je alle ingrediënten voor kunt bereiden staat het ook nog eens snel op tafel. De combinatie van aardbeien met balsamico is erg lekker!

 

 

Eton mess met gemarineerde aardbeien en blauwe bessen

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 40 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 4

Ingrediënten

 • 2 eiwitten
 • 65 gr fijne kristalsuiker
 • 3 el fijne kristalsuiker
 • 65 gr poedersuiker
 • snufje zout
 • 250 ml slagroom
 • 500 gr aardbeien
 • 75 gr blauwe bessen
 • 2 el balsamico

Instructies
 

 • Ontkroon de aardbeien en snij ze in kwarten en leg ze in een bakje. Schep de balsamico en 2 el. fijne kristalsuiker er voorzichtig doorheen. Dek het bakje af en laat de aardbeien ca 4 uur op kamertemperatuur marineren.
 • Klop 2 eiwitten met 65 gr fijne kristalsuiker en een snufje zout stijf. Zeef de poedersuiker boven de kom en schep de poedersuiker door het eiwitschuim.
 • Spuit kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de schuimpjes een uur drogen in de oven, op 100 graden (boven- en onderwarmte). Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
 • Klop de slagroom met 1 eetlepel fijne kristalsuiker.
 • Schep een paar aardbeien in een mooi glas en verkruimel er 2 schuimpjes over. Gevolgd door een schep slagroom, wat blauwe bessen, 2 verkruimelde schuimpjes, slagroom, weer 2 verkruimelde schuimpjes, aardbeien, blauwe bessen, een heel schuimpje en eventueel een blaadje munt. Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating