Eton Mess met gemarineerde Aardbeien en blauwe bessen

image

Dit traditionele Engelse dessert is heerlijk in de zomer. Het is makkelijk om te maken en hoeft er ook niet netjes uit te zien, omdat je alle ingrediënten voor kunt bereiden staat het ook nog eens snel op tafel. De combinatie van aardbeien met balsamico is erg lekker!

Dit recept is gemaakt met de producten van

logo-drechtvers

www.drechtvers.nl

 

Voor 4 personen

  • 2 eiwitten
  • 65 gr + 3 el fijne kristalsuiker suiker
  • 65 gr poedersuiker
  • snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 500 gr aardbeien
  • 75 gr blauwe bessen
  • 2 el balsamico

Bereidingswijze

  1. Ontkroon de aardbeien en snij ze in kwarten en leg ze in een bakje. Schep de balsamico en 2 el. fijne kristalsuiker er voorzichtig doorheen. Dek het bakje af en laat de aardbeien ca 4 uur op kamertemperatuur marineren.
  2. Klop 2 eiwitten met 65 gr fijne kristalsuiker en een snufje zout stijf. Zeef de poedersuiker boven de kom en schep de poedersuiker door het eiwitschuim.
  3. Spuit kleine toefjes eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de schuimpjes een uur drogen in de oven, op 100 graden (boven- en onderwarmte). Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.
  4. Klop de slagroom met 1 eetlepel fijne kristalsuiker.
  5. Schep een paar aardbeien in een mooi glas en verkruimel er 2 schuimpjes over. Gevolgd door een schep slagroom, wat blauwe bessen, 2 verkruimelde schuimpjes, slagroom, weer 2 verkruimelde schuimpjes, aardbeien, blauwe bessen, een heel schuimpje en eventueel een blaadje munt. Serveer direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s