Mexicaanse Quesadillas met Kip en Avocado

image

Vanavond aten wij deze quesadillas en wát waren ze lekker! Serveer er eventueel wat guacamole bij.

Voor 2 personen

  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 flinke el mexicaanse kruidenmix*
  • olijfolie
  • 1 oranje paprika, in kleine blokjes
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 trostomaat, in kleine blokjes (alleen het vruchtvlees)
  • geraspte kaas
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 125 gr zure room
  • gehakte koriander (of platte peterselie)
  • 4 tortilla’s

*Mexicaanse kruidenmix

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Meng de kipblokjes met de Mexicaanse kruiden en een scheutje olijfolie en laat een uurtje marineren in de koelkast.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes in ca 5 minuten gaar en bruin.
  3. Schep de kipblokjes uit de pan en bak het uitje, samen met de paprika en knoflook zachtjes aan tot deze zacht zijn, in ca 3 minuten. Voeg de tomaat toe en bak nog een minuutje.
  4. Voeg de kip toe, schep alles goed door elkaar en warm nog even goed door.
  5. Verwarm een dun laagje olijfolie in een andere koekenpan en leg er een tortilla in. Bestrijk de helft van de tortilla met een el zure room en strooi er wat geraspte kaas overheen. Leg de plakjes avocado erop en besprenkel met wat limoensap. Schep er wat van het kipmengsel en gehakte koriander overheen.
  6. Klap de tortilla dubbel en bak de tortilla in 2 minuten per kant bruin en knapperig.
  7. Snij de quesadillas door midden en bestrooi ze met wat gehakte koriander (of platte peterselie).

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *