Een lekker en snel tomatensoepje.
Tomatensoep met balletjes en vermicelli
Ingrediënten
- scheutje olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 blikjes gepelde tomaten van 400 gr
- 400 gr rijpe tomaten in blokjes
- 75 gr vermicelli
- versgemalen peper en zout
- 1 ltr water
- 250 gr rundergehakt biologisch
- 1/2 ei
- 1 el paneermeel
- paar blaadjes basilicum
Instructies
- Bak de ui met de knoflook op laag vuur in een scheutje olijfolie tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
- Voeg het water, de bouillonblokjes, de gepelde tomaten en de rijpe tomaten toe en breng aan de kook.
- Kook het geheel zachtjes in 10 minuten en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Maak gehaktballetjes van het gehakt, peper, zout, paneermeel en het halve ei.
- Voeg de balletjes toe aan de soep, samen met versgemalen peper en zout. Kook nog 5 minuten.
- Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten verder.
- Proef de soep en voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.
- Schep de soep in de borden en strooi er wat basilicum overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.