Tomatensoep met balletjes en vermicelli

Een lekker en snel tomatensoepje.

 

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Tomatensoep met balletjes en vermicelli

Porties: 4 borden

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 blikjes gepelde tomaten van 400 gr
  • 400 gr rijpe tomaten in blokjes
  • 75 gr vermicelli
  • versgemalen peper en zout
  • 1 ltr water
  • 250 gr rundergehakt biologisch
  • 1/2 ei
  • 1 el paneermeel
  • paar blaadjes basilicum

Instructies

  • Bak de ui met de knoflook op laag vuur in een scheutje olijfolie tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg het water, de bouillonblokjes, de gepelde tomaten en de rijpe tomaten toe en breng aan de kook.
  • Kook het geheel zachtjes in 10 minuten en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Maak gehaktballetjes van het gehakt, peper, zout, paneermeel en het halve ei.
  • Voeg de balletjes toe aan de soep, samen met versgemalen peper en zout. Kook nog 5 minuten.
  • Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten verder.
  • Proef de soep en voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe.
  • Schep de soep in de borden en strooi er wat basilicum overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

image


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *