Spaghetti met Gehaktballetjes en Spinazie

image

 

Van wat restjes uit de koelkast en producten uit de voorraadkast maakte ik deze lekkere spaghetti met smaakvolle gehaktballetjes.

Voor 2 personen

Gehaktballetjes

  • 350 gr hoh gehakt
  • 1/2 ei
  • 15 gr paneermeel
  • 20 gr fijngeraspte parmezaan
  • 50 gr half-gedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook,fijngehakt
  • 2 tl oregano
  • 5 gr verse basilicum, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • versgemalen peper en zout

Verder

  • 390 gr tomatenblokjes
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr spaghetti
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kneed van de ingrediënten voor de gehaktballetjes ca 14 gehaktballetjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak in de gehaktballetjes in ca 2 minuten aan.
  3. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij, laat het vet in de pan zitten en giet de tomatenblokjes in de pan.
  4. Warm de blokjes goed door en doe de spinazie erbij.
  5. Voeg de balletjes weer toe als de spinazie geslonken is en laat de balletjes in de saus in ca 10 minuutjes, op laag vuur, garen en de saus iets indikken. Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper en zout.
  6. Kook ondertussen de spaghetti.
  7. Serveer de spaghetti met de balletjes en de saus en eventueel wat parmezaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *