Van wat restjes uit de koelkast en producten uit de voorraadkast maakte ik deze lekkere spaghetti met smaakvolle gehaktballetjes.
Spaghetti met gehaktballetjes en spinazie
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 350 gr hoh gehakt
- 1/2 ei
- 15 gr paneermeel
- 20 gr fijngeraspte parmezaan
- 50 gr half-gedroogde tomaatjes in kleine stukjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 tl oregano
- 5 gr verse basilicum fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- versgemalen peper en zout
Verder
- 390 gr tomatenblokjes
- 100 gr spinazie
- 150 gr spaghetti
- olijfolie
Instructies
- Kneed van de ingrediënten voor de gehaktballetjes ca 14 gehaktballetjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak in de gehaktballetjes in ca 2 minuten aan.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij, laat het vet in de pan zitten en giet de tomatenblokjes in de pan.
- Warm de blokjes goed door en doe de spinazie erbij.
- Voeg de balletjes weer toe als de spinazie geslonken is en laat de balletjes in de saus in ca 10 minuutjes, op laag vuur, garen en de saus iets indikken. Breng de saus op smaak met wat versgemalen peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti.
- Serveer de spaghetti met de balletjes en de saus en eventueel wat parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.