Scones

image

 

Scones mogen niet ontbreken bij een high tea, maar zijn ook heerlijk als ontbijt. Traditioneel worden scones gegeten met clotted cream en jam. Clotted cream is bij onze Jumbo in kleine potjes verkrijgbaar, op de kaasafdeling.

Kun je het nergens vinden? Maak dan zelf een soort clotted cream van gelijke delen geklopte slagroom en mascarpone. Het is niet hetzelfde, maar ook erg lekker.

 

Voor 6 scones

  • 175 gr tarwebloem
  • 9 gr bakpoeder
  • 20 gram koude boter, in blokjes
  • 125 ml volle melk
  • 6 gr suiker
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder 2x en wrijf met de vingertoppen de boter er kort doorheen. Meng de suiker en het zout er doorheen.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet 100 ml van de melk erin.
  4. Ga met een deegschraper door het deeg heen, tot het deeg grof samenhangt. Voeg zonodig de rest van de melk toe. Het deeg is goed als het een beetje plakkerig aanvoelt.
  5. Stort het deeg op je werkblad en vorm er een bal van, door het deeg bij elkaar te drukken. Het is belangrijk om niet te gaan kneden, hiervan worden de scones taai.
  6. Rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte.
  7. Steek rondjes van ca 6 cm doorsnede uit het deeg, met een bebloemde uitsteker of een glas. Druk het deeg weer bij elkaar en steek de volgende rondjes uit.
  8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met melk.
  9. Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin.
  10. Serveer de scones zodra ze een beetje zijn afgekoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s