Salade met gegrilde Perzik en Geitenkaas

image

 

Een heerlijk zoete zomerse salade. Lekker met een stukje stokbrood.

Voor 2 personen

  • 2 grote wilde perziken
  • 100 gr romaine sla, gesneden
  • 70 gr pecannoten
  • 75 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • klein klontje roomboter
  • versgemalen peper en zout
  • eventueel 10 eetbare viooltjes

Dressing

  • 1/2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl balsamico
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de perziken en snij ze in partjes. Verhit een grillpan en bestrijk deze met een laagje olijfolie. Ik gebruik hiervoor een olijfoliespray.
  2. Grill de partjes perzik ca 1 minuut per kant.
  3. Laat de roomboter samen met de honing smelten in een koekenpan en doe de pecannoten erbij. Meng goed door elkaar en bak de noten nog ca een minuutje, op laag vuur. Leg de pecannoten op een velletje bakpapier en bestrooi ze met wat versgemalen zout. Laat de noten verder afkoelen.
  4. Verdeel de romaine sla over 2 borden en leg de perziken, rode ui, geitenkaas en pecannoten erop. En eventueel de eetbare viooltjes.
  5. Roer de ingrediënten voor de dressing goed elkaar en verdeel de dressing over de salade.

 

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *