Zeekraal is een aparte, maar ook heel gezonde groente en smaakt heerlijk bij deze kabeljauwfilet in parmaham.
Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets van 150-200 gr per stuk
- 6 plakjes parmaham
- 150 gr zeekraal
- 600 gr aardappels
- 75 ml melk
- 30 gr roomboter
- versgemalen nootmuskaat
- 2 tl grove mosterd
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze met een wat zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze goed uitstomen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (hetelucht).
- Bestrooi de kabeljauwfilets met wat versgemalen peper en wikkel ze ieder in 2 plakjes parmaham.
- Leg de kabeljauwfiletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes parmaham naast. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar.
- Verwarm de melk samen met de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
- Stamp de aardappels fijn en giet de melk met de boter erbij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, grove mosterd en peper.
- Spoel de zeekraal af onder koud water. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zeekraal in ca 2 minuten, tot de zeekraal wat zachter is, maar nog wel knapperig.
- Verdeel de aardappelpuree over de borden, leg de zeekraal en de kabeljauwfilet erop en leg er wat stukjes knapperige parmaham bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Ik ben wel benieuwd naar zeekraal. Ik wil ook meer zeegroente gaan eten 🙂