Kabeljauwfilet met Parmaham en Zeekraal

image

 

Zeekraal is een aparte, maar ook heel gezonde groente en smaakt heerlijk bij deze kabeljauwfilet in parmaham.

Dit recept is gemaakt met de producten van

logo-drechtvers

www.drechtvers.nl

 

Voor 2 personen

  • 2 kabeljauwfilets van 150-200 gr per stuk
  • 6 plakjes parmaham
  • 150 gr zeekraal
  • 600 gr aardappels
  • 75 ml melk
  • 30 gr roomboter
  • versgemalen nootmuskaat
  • 2 tl grove mosterd
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en kook ze met een wat zout gaar. Giet de aardappels af en  laat ze goed uitstomen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  3. Bestrooi de kabeljauwfilets met wat versgemalen peper en wikkel ze ieder in 2 plakjes parmaham.
  4. Leg de kabeljauwfiletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes parmaham naast. Schuit de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar.
  5. Verwarm de melk samen met de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
  6. Stamp de aardappels fijn en giet de melk met de boter erbij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, grove mosterd en peper.
  7. Spoel de zeekraal af onder koud water. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zeekraal in ca 2 minuten, tot de zeekraal wat zachter is, maar nog wel knapperig.
  8. Verdeel de aardappelpuree over de borden, leg de zeekraal en de kabeljauwfilet erop en leg er wat stukjes knapperige parmaham bij.

 


One thought on “Kabeljauwfilet met Parmaham en Zeekraal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s