Kabeljauwfilet met Parmaham en Zeekraal

1 reactie

Zeekraal is een aparte, maar ook heel gezonde groente en smaakt heerlijk bij deze kabeljauwfilet in parmaham.

Kabeljauwfilet met parmaham en zeekraal

3.9 van 15 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets van 150-200 gr per stuk
  • 6 plakjes parmaham
  • 150 gr zeekraal
  • 600 gr aardappels
  • 75 ml melk
  • 30 gr roomboter
  • versgemalen nootmuskaat
  • 2 tl grove mosterd
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Schil de aardappels en kook ze met een wat zout gaar. Giet de aardappels af en laat ze goed uitstomen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met wat versgemalen peper en wikkel ze ieder in 2 plakjes parmaham.
  • Leg de kabeljauwfiletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er 2 plakjes parmaham naast. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de melk samen met de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
  • Stamp de aardappels fijn en giet de melk met de boter erbij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, grove mosterd en peper.
  • Spoel de zeekraal af onder koud water. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zeekraal in ca 2 minuten, tot de zeekraal wat zachter is, maar nog wel knapperig.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden, leg de zeekraal en de kabeljauwfilet erop en leg er wat stukjes knapperige parmaham bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

One Comment

  1. Nicole ~ Heather & Lime

    Ik ben wel benieuwd naar zeekraal. Ik wil ook meer zeegroente gaan eten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating