Champignonsoep

Een heerlijk romig soepje. Lekker als voorgerecht of als maaltijd met bijvoorbeeld een stukje stokbrood erbij.

 

 

 

 

Zelfgemaakte champignonsoep
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Champignonsoep

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr champignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 30 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 uitje fijn gesnipperd
  • 2 el tarwebloem
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml room
  • 500 ml koud water
  • 1 el platte peterselie gehakt

Instructies

  • Smelt de boter in de pan en het uitje met de knoflook in de boter, zacht maar niet bruin.
  • Voeg halverwege de champignons toe en bak nog 5 minuutjes.
  • Haal een paar champignons uit de pan en houdt deze achter voor de garnering.
  • Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee.
  • Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Roer goed door en laat het 10 minuutjes zachtjes koken, met het deksel op de pan.
  • Pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Voeg de room toe en warm het nog even goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Garneer de soep met de achtergehouden champignons en peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

image

 

 


One thought on “Champignonsoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *