Champignonsoep

Een heerlijk romig soepje. Lekker als voorgerecht of als maaltijd met bijvoorbeeld een stukje stokbrood erbij.

 

 

 

 

Zelfgemaakte champignonsoep
Print recept
Champignonsoep
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten
 


Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr champignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 30 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 uitje fijn gesnipperd
  • 2 el tarwebloem
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml room
  • 500 ml koud water
  • 1 el platte peterselie gehakt
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in de pan en het uitje met de knoflook in de boter, zacht maar niet bruin.

  2. Voeg halverwege de champignons toe en bak nog 5 minuutjes.

  3. Haal een paar champignons uit de pan en houdt deze achter voor de garnering.

  4. Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee.

  5. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Roer goed door en laat het 10 minuutjes zachtjes koken, met het deksel op de pan.

  6. Pureer het geheel glad met een staafmixer.

  7. Voeg de room toe en warm het nog even goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.

  8. Garneer de soep met de achtergehouden champignons en peterselie.

 

image

 

 


One thought on “Champignonsoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *