Champignonsoep

image

 

Een heerlijk romig soepje.

Voor 2 borden of 1 grote kom

  • 250 gr. champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 30 gr. roomboter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 klein uitje, fijn gesnipperd
  • 2 el tarwebloem
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml. room
  • 500 ml. koud water
  • 1 el gehakte platte peterselie

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in de pan en het uitje met de knoflook in de boter, zacht maar niet bruin.
  2. Voeg halverwege de champignons erbij en bak nog 5 minuutjes.
  3. Haal een paar champignons uit de pan en houdt deze achter voor de garnering.
  4. Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee.
  5. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Roer goed door en laat het 10 minuutjes zachtjes koken, met het deksel op de pan.
  6. Pureer het geheel glad met een staafmixer.
  7. Voeg de room toe en warm het nog even goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  8. Garneer de soep met de achtergehouden champignons en peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s