Zelfgemaakte champignonsoep

Champignonsoep

5 reacties

Een heerlijk romig soepje. Lekker als voorgerecht of als maaltijd met bijvoorbeeld een stukje stokbrood erbij.

 

 

 

 

Zelfgemaakte champignonsoep

Champignonsoep

4.8 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr champignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 30 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 uitje fijn gesnipperd
  • 2 el tarwebloem
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml room
  • 500 ml koud water
  • 1 el platte peterselie gehakt

Instructies
 

  • Smelt de boter in de pan en het uitje met de knoflook in de boter, zacht maar niet bruin.
  • Voeg halverwege de champignons toe en bak nog 5 minuutjes.
  • Haal een paar champignons uit de pan en houdt deze achter voor de garnering.
  • Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee.
  • Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Roer goed door en laat het 10 minuutjes zachtjes koken, met het deksel op de pan.
  • Pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Voeg de room toe en warm het nog even goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Garneer de soep met de achtergehouden champignons en peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

 

 

5 Reacties

  1. Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken

  2. Vandaag heb ik de champignonsoep gemaakt en het smaakte heerlijk. De beste champignonsoep die ik ooit heb gegeten. Bedankt voor het delen van het recept.

  3. Ik maak deze soep en hoor de reacties al van iedereen binnen onze familie. Heerlijk, mag ik wat meenemen, hoe kom je aan dit recept,doe mij nog maar iets. Een mooier compliment kun je niet krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating