Lasagne met gegrilde Kipfilet en Courgette

image

 

Deze lasagne met gegrilde kipfilet en courgette smaakt heerlijk en valt wat minder zwaar.

Voor deze lasagne gebruikte ik een ovenschaal van 23,5 x 23,5 x 5,5 cm.

Voor 2-4 personen.

  • 2 kipfilets
  • 1 courgette, in lange plakken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 x 400 gr gepelde tomaten
  • gedroogde oregano
  • versgemalen zout en peper
  • vers gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 1 tomaat, in 4 plakjes
  • geraspte mozzarella
  • geraspte parmezaan
  • 6 lasagnebladen

Bereidingswijze

  1. Leg de kipfilets tussen huishoudfolie en sla ze helemaal plat met bijv. een deegroller of de onderkant van een koekenpan. Sla ze zo plat dat als je ze naast elkaar in de ovenschaal leg, de schaal bijna gevuld is.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak het uitje met de knoflook zacht, maar niet bruin.
  3. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee.
  4. Voeg de gepelde tomaten, wat peper en zout en 1 el orega toe. Druk de tomaten uit elkaar en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Bestrooi de kipfilets met zout, peper en oregano. Bestrijk de kipfilets met olijfolie (ik gebruik olijfoliespray).
  6. Verhit een grillpan en bak de kipfilets ca 3 minuten per kant.
  7. Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en grill ze ca 1 minuut per kant.
  8. Bestrijk de ovenschaal met olijfolie en leg de laagjes erin: 1/3 van de saus, 2 lasagnebladen, plakken courgette, 1/3 van de saus, 2 lasagnebladen, kipfilets, wat geraspte parmezaan, 2 lasagnebladen, rest van de saus, geraspte mozzarella, wat geraspte parmezaan, plakjes tomaat en wat oregano.
  9. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de schaal 30 minuten staan.
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  11. Zet de schaal in de oven, met het aluminiumfolie er nog overheen en bak de lasagne 20 minuten.
  12. Verwijder de folie en bak de lasagne nog 20 minuten.
  13. Laat de lasagne nog 5 minuten staan buiten de oven, voordat je de lasagne aansnijdt.
  14. Verdeel de lasagne over de borden en strooi er wat verse peterselie overheen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s