24Kitchen Festival in de Foodhallen Amsterdam

2 reacties

Gisteren ging ik met mijn schoonzusje Miranda een dagje naar Amsterdam voor het 24Kitchen Festival in de Foodhallen.

We gingen met de trein, Miranda vanuit Breda en ik vanuit Dordrecht. Omdat er wat treinen uitvielen in Breda moest ik een tijdje wachten op Rotterdam Centraal. Ik kwam de tijd wel door bij Starbucks met wat thee en een donut!

 

Bij een ticket voor het festival zaten een proeverij en een kookcollege naar keuze inbegrepen, wij kozen voor een bierproeverij en het kookcollege van De Worsten van Babel.

Bierproeverij

Als eerste hadden we om 12 uur de bierproeverij van Brand. Van Theo leerden hoe we bier moesten proeven en over de ingrediënten van bier (mout, gerst, hop, water en gist). Theo deed het erg leuk en we hebben er zeker wat van opgestoken.

 

Worsten van Babel

Om half 2 hadden wij het kookcollege van De Worsten van Babel, drie beste vrienden, Hugo, Marius en Jasper. We hebben gelachen en leuke ideetjes opgedaan. Er werd o.a. zelf boter gemaakt en prei op de barbecue gelegd, wat erg lekker was. En vooraf kregen we een lekker gegrild garnaaltje met mango. Na afloop natuurlijk ook nog even op de foto met de mannen.

 

 

Danny Jansen

Ook kocht ik het boek van Danny Jansen, Zoals alleen oma dat kan, met heerlijke recepten uit de Indische keuken. En kwamen we Danny buiten tegen bij de Foodtrucks. Natuurlijk wilde hij wel even mijn boek signeren en op de foto.

 

Dim Sum en Donuts

Daarna wilden we wel wat eten, het viel niet mee om een keuze te maken uit de vele eettentjes in de Foodhallen. Er is voor iedereen wel wat te vinden, vis, vlees, pizza, sushi, taco’s, wafels, falafel, taartjes, dim sum, pita, yoghurt, noem maar op. Wij kozen voor een heerlijke dim sum platter voor 2 personen bij DimsumThing.

Daarna vertrokken we richting Kalverstraat waar we nog even wat winkelden en dronken we nog wat bij Majestic op de Dam. Richting station kwamen we nog langs Søstrene Grene waar ik wat lekkere currykruiden kocht en Dunkin Donuts, waar ik 2 donuts voor thuis meenam. Rocky road en cookie monster, allebei erg lekker.

 

Het was een leuke en gezellige dag!

 

2 Reacties

  1. Francis Weitering

    Dat ziet er echt uit als een superleuke dag,met leuk verhaal erbij en met prachtige foto’s .Echt spijt dat ik niet gegaan ben ,je hebt me helemaal enthousiast gemaakt met je verhaal !!!

  2. Pingback: Mijn eetweek, deel 1 – Mariëlle in de Keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*