Trofie met pesto alla Genovese, aardappel en sperzieboontjes

0 reacties

image.jpeg

Eergisteren vertelde ik jullie dat ik voor drie personen met Italiaanse roots een gerecht mocht koken met de nieuwe pasta varianten van Grand’Italia. Als eerste kookte ik voor Myrna. Myrna heeft een huis in Italië en is daar regelmatig te vinden.

Ik kookte voor haar Trofie met pesto alla Genovese, aardappel en sperzieboontjes geserveerd met een eenvoudige salade. Wat ze van dit gerecht vond, zien jullie in het filmpje.

 

imageRecept voor 4 personen:

  • 400 gram Grand’Italia Trofie
  • 185 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese of zelfgemaakte pesto
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 el pijnboompitten
  • 150 gr vastkokende aardappels
  • een stukje pecorino
  • 200 gr gemengde sla
  • 4 trostomaten
  • olijfolie
  • balsamico
  • zout en peper
  • paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook de trofie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar en giet af.
  3. Schil de aardappels en snij ze in schijfjes van ca 3 mm. Kook de schijfjes aardappel in ca 8 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  5. Maak ondertussen de salade. Snij de tomaten in stukjes en verdeel deze over de gemengde sla.
  6. Roer 3 el olijfolie en 1 el balsamico door elkaar en giet over de salade. Bestrooi met nog wat versgemalen zout en peper.
  7. Giet de pasta af en meng de pesto, bonen en aardappels erdoor. Warm nog 3 minuten goed door.
  8. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met wat geroosterde pijnboompitten, geraspte Pecorino en een blaadje basilicum.

Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*