Het tweede gerecht dat ik kookte met de nieuwe pastavarianten van Grand’Italia, was Orecchiette met broccoli en zongedroogde tomaatjes.
Gioia komt uit een Italiaanse familie, elk jaar gaat zij naar Italië. Wat zij van dit gerecht vond zie je in het filmpje.
Recept voor 4 personen:
- 400 gram Grand’Italia Orecchiette
- 350 gram Grand’Italia Passata classica
- 350 gram broccoli, in roosjes
- 80 gr zongedroogde tomaten, in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- handje basilicumblaadjes
- 200 gram pecorino, grof geraspt
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook tot de ui zacht is, maar niet gekleurd.
- Voeg de broccoli en de zongedroogde tomaten toe en bak even mee.
- Voeg de tomatensaus en de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en schep de pasta door de saus.
- Verdeel de orrechiette over de borden en bestrooi met wat geraspte pecorino. En garneer met een basilicumblaadje.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.