Cavatelli met Italiaanse droge worst en een Pittig pepertje

0 reacties

image

Angelo’s vader komt uit Italië, regelmatig bezoekt hij zijn familie in Italië en samen maken ze dan heerlijke verse pasta. Angelo houdt wel van een lekkere pittige pasta, daarom maakte ik voor hem Cavatelli met Italiaanse droge worst en een pittig pepertje. Cavatelli is één van de drie nieuwe pastavarianten van Grand’Italia. Wat hij van dit gerecht vond kunnen jullie in het filmpje zien.

 

imageRecept voor 4 personen:

  • 400 gram Grand’Italia Cavatelli
  • 1 pot Grand’Italia Piccante
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zaadlijst en zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • een stukje Italiaanse droge worst, in dunne plakjes
  • versgemalen peper en zout
  • paar takjes bladpeterselie
  • 250 gr cherrytomaten
  • stukje parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de knoflook met de ui en de rode peper in een scheutje olijfolie op laag vuur, tot de ui zacht is, maar niet gekleurd.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak een minuut mee.
  4. Voeg de tomatensaus en de fijngehakte peterselie toe en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met wat versgemalen pepper en zout.
  5. Voeg de droge worst en de cavatelli toe en warm goed door.
  6. Verdeel over de borden, garneer met wat gehakte peterselie en geraspte parmezaanse kaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*