Mijn eetweek, deel 2

0 reacties

Een kijkje in mijn dagelijks leven. Vandaag deel ik mijn eetweek weer met jullie. Ook deze week waren wij nog lekker vrij en hebben we wat uitstapjes gemaakt en vooral ook lekker rustig aan gedaan.

Zaterdag

imageVandaag ontbijt ik niet, maar eet ik aan het eind van de ochtend een tosti met kaas en tomaat. Marco heeft boodschappen gedaan en komt thuis met Black Angus riblappen voor de Daging Rendang, welke ik ga maken uit het boek van Danny Jansen. In het boek staat dat het een uurtje moet stoven, maar dat vind ik wel wat kort, dus ik zet het lekker heel de middag op, zodat het ’s avonds echt uit elkaar valt. En het resultaat mag er zijn, het is echt heel erg lekker! Na het eten maak ik het deeg voor de pizza’s voor morgen, want dit moet zo’n 20 uur in de koelkast en morgenmiddag nog 4 uur op het aanrecht rijzen. Voordat ik naar bed ga maak ik het voordeeg voor de stokbroodjes voor morgenochtend, deze moet de hele nacht op kamertemperatuur staan.

 

Zondag

imageZodra ik opsta ga ik eerst verder met het deeg voor de stokbroodjes. Al snel blijkt dat ik mij iets in de rijs- en wachttijden heb vergist, ik vraag Marco of hij niet al te hongerig is, want het gaat nog wel even duren. Uiteindelijk komen de broodjes om half 2 pas uit de oven. Het duurde even, maar dan heb je ook echt wel heerlijk knapperige en smaakvolle broodjes. Uit het deeg haalde ik 4 pistoletjes, 2 kleine stokbroodjes en 1 Epi. Het recept komt uit “Meer brood uit eigen oven” van Levine van Doorne. We eten samen de Epi op, belegd met wat kaas. De rest vries ik in, zo hebben we later deze week nog wat lekkere broodjes. Om 15.30 uur haal ik het pizadeeg uit de koelkast en laat dit verder rijzen op het aanrecht. Ondertussen vermaak ik mij met een boekje in de tuin. ’s Avonds zet ik mijn Ferrari aan. Ik heb lang getwijfeld of ik deze pizza-oven zou kopen, want ik heb al zo veel apparaten en keukenspullen. Maar begin van de zomer heb ik hem toch aangeschaft en ik heb er zeker geen spijt van, de Ferrari bakt heerlijke pizza’s. Voor Marco maak ik een pizza met gehakt en voor mezelf een pizza met tonijn.

Maandag

imageVandaag gaan we een dagje naar ARTIS. Het is voor ons allebei zeker 30 jaar geleden dat we daar geweest zijn. We gaan speciaal voor de kleine zwarte Jaguars, welke bijna 2 maanden oud zijn. Omdat ze nog zo klein zijn, zijn ze nog maar enkele keren per dag kort te zien, maar we nemen de gok. Voor vertrek haal ik 2 pistoletjes uit de vriezer en piep deze even op in de oven, zo smaken ze weer of ze net gebakken zijn. Omdat we niet veel in huis hebben, eten we deze met Nutella, wat overigens ook lekker is. Rond 12 uur komen we aan bij ARTIS, direct lopen we naar de Jaguars en blijken we ze net gemist te hebben, een half uurtje geleden zijn ze naar binnen gegaan. We gaan verder het park in en af en toe lopen we langs de Jaguars om te kijken of ze er zijn. Terwijl we wat gaan drinken met een zakje chips erbij zien we op het scherm dat de Jaguars wakker aan het worden zijn. We lopen erheen en zien mama Jaguar buiten wat eten, even komt er een kleintje om het hoekje kijken, maar is al snel weer naar binnen. Eind van de dag tegen sluitingstijd gaan we nog een keer kijken en ja hoor, daar zijn ze, wat een schatjes! Ik maak er een serie foto’s van en als ze naar binnen gaan, gaan wij naar huis. Volgens de website van La Place en Google maps zou er een vestiging van La Place langs de weg bij Meerkerk zitten. We besluiten daar te gaan eten. Maar daar aangekomen zit er geen La Place. Dan maar naar McDonald’s, waar ik niet zo’n fan van ben, maar we moeten toch wat eten. Ik ga voor een “gezond” menu. Een McWrap, een salade en een “verse” smoothie. En dan gaan we snel naar huis naar onze eigen huistijgertjes.

Dinsdag

imageVandaag belooft een zomerse dag te worden, dus we blijven lekker thuis. Met zulk weer vermaak ik mij prima met een boekje in de tuin, ik lees “Bob de straatkat”. Deze rode kater doet mij denken aan de lieve rode kater bij ons uit de straat, waar de eigenaar niet meer naar omkeek en waarvoor wij 2 jaar hebben gezorgd. Als ontbijt maak ik zelf eierkoeken met mix van de Zuidmolen. ’s Middags eet ik nog een stukje van mijn favoriete chocolade en met het avondeten begin ik al vroeg. Voor de bloginsidersactie van Leukerecepten.nl maak ik een recept met tonijn. Ik maak een sushi bowl, het recept ga ik later ook met jullie delen. Marco houdt niet van vis, voor hem maak ik rauwe andijviestamppot. ’s Avonds eet ik nog wat pruimen.

 

 

Woensdag

imageVandaag krijgen we weer een zomerse dag en ook deze kom ik wel door met een boekje in de tuin. Ik lees Bob de straatkat uit, wat een bijzondere kat. ’s Ochtends maak ik een bolusbrood, het recept kunnen jullie hier vinden. Deze is erg geslaagd en ’s Middags nemen we hier nog een stukje van. Met het avondeten doen we lekker makkelijk, ik haal de Bolognesesaus van vorige week uit de vriezer en kook er wat spaghetti bij. Na het eten eet ik nog een racketje. En ’s avonds drink ik een glaasje Hugo. Sinds ik dit drankje ontdekt heb, is dit mijn favoriete drankje.

 

 

 

Donderdag

imageWe gaan weer een dagje op pad, vandaag gaan we naar Duitsland. We gaan al vroeg weg, dus voordat we weg gaan neem ik snel twee droge maiswafels en wat thee. En dan vertrekken we richting Zoo Krefeld. Net voorbij Kleef stoppen we even langs de weg en eten we een Brezel bij een tankstation met een klein restaurantje erbij. De Brezel smaakt lekker vers en omdat hij vrij groot is zitten we er goed vol van. En dan rijden we verder naar de zoo. Het is een mooi en netjes onderhouden park met mooie verblijven voor de dieren. We komen er leuke dieren tegen, zoals een pinguïn die voor onze voeten loopt, een gorilla die lekker uit zijn neus zit te eten en kangoeroes die netjes in de rij gaan staan voor het eten. Onze meest favoriete dieren zijn de katachtigen. Helaas liggen alle grote katachtigen te slapen en krijgen we ze niet te zien. We drinken nog wat en blijven een tijdje wachten, maar helaas, geen foto’s van de katten. Maar volgende keer beter, want we willen zeker nog eens terug naar dit park.

imageWe stappen weer in de auto en rijden richting de grote Kaufland in Kleef. We vinden het altijd leuk om in het buitenland een supermarkt te bezoeken om te kijken wat ze daar hebben wat wij niet hebben. We komen bijvoorbeeld repen Magnum chocolade tegen, dus de chocolade die om een Magnum ijsje zitten, deze wil ik natuurlijk proeven! Ik kies de varianten aardbei en melkchocolade. Verder nemen we nog wat pasta mee, wat bakspulletjes en wat Duitse biertjes. Daarna gaan we Kleef centrum in om wat te eten. Natuurlijk gaan we wel voor een echt Duits gerecht en na wat zoeken komen we terecht bij Pias waar ze Schnitzels hebben. We kiezen voor de “Zigeneurschnitzel mit Bratkartoffeln und Saladbeilage”. Voor maar € 9,50 hebben we een bord vol en het smaakt heerlijk! Op deze manier ga ik het zeker zelf ook eens maken, mocht het zover zijn dan zal ik natuurlijk het recept met jullie delen.

 

Vrijdag

imageVandaag is het ook weer heerlijk weer en blijven we weer lekker een dagje thuis. Ik vermaak mij wel weer met een boekje in de tuin. Als ontbijt neem ik een bakje Griekse yoghurt met muesli en honing. Tussen de middag haal ik een pistoletje uit de vriezer en eet deze met wat tonijn. ’s Avonds maak ik de “slanke kapsalon” wat nog steeds het meest bezochte recept is op mijn blog, het recept kun je hier vinden. Het was weer even geleden dat we deze gegeten hebben, maar het was weer lekker! Na het eten drink ik nog een Hugootje.

Tot zover mijn eetweek!

 

 

 

 


 

Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*