Zomerse taartjes met zacht Zomerfruit

1 reactie

Een brosse bodem, een romige vulling en heerlijk zacht zomerfruit. Zien deze taartjes er niet heerlijk uit?

 

 

 

 

Zomerse taartjes met zacht zomerfruit

No ratings yet

Ingrediënten

  • aardbeien
  • frambozen
  • bramen
  • blauwe bessen
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 250 gr bloem
  • 150 gr zachte ongezouten roomboter
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 500 ml volle melk
  • 40 gr maïzena
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 6 takjes munt
  • 6 kleine taartvormpjes van ca 10 cm

Instructies
 

  • Schraap het vanillestokje uit en doe het merg samen met 450 ml melk in een steelpannetje en breng de melk zachtjes aan de kook.
  • Doe de eidooiers, 50 ml melk en 100 gr suiker in een kom en klop glad, voeg de maizena toe en klop nog even goed door.
  • Giet een scheutje warme melk bij het eimengsel en klop goed door. Giet het geheel in het pannetje bij de melk. Breng al roerend heel zachtjes aan de kook, na ca 2 minuten is de banketbakkersroom goed ingedikt.
  • Giet de banketbakkersroom in een diep bord en dek af met plasticfolie. Laat het goed afkoelen en zet het weg in de koelkast.
  • Kneed voor de taartbodempjes de bloem, roomboter, 100 gr fijne kristalsuiker, het ei, snufje zout en vanille extract kort door elkaar, tot een mooi deegje. Kneed niet langer dan nodig is.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en legt het een uur in de koelkast.
  • Vet de taartvormpjes in met wat gesmolten boter.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ca 3 mm dikte. Steek cirkels uit welke net iets groter zijn dan de taartvormpjes. Leg het deeg in de vormpjes en snij de randen netjes weg.
  • Zet de gevulde vormpjes nog een half uur afgedekt in de koelkast.
  • Bak de taartjes in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden, tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat de taartjes een paar minuten afkoelen in de vormpjes en haal ze daarna uit de vormpjes. Laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en klop het nog even goed door met een garde.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de taartvormpjes.
  • Leg het fruit op de taartjes en decoreer met een takje munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

One Comment

  1. Pingback: Mijn eetweek, deel 3 – Mariëlle in de Keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating