Mijn eetweek, deel 4

0 reacties

Vandaag weer een “mijn eetweek”. Deze week is een gewone werkweek en sta ik iets te weinig in de keuken. Kijken jullie mee?

 

 

 

 

Zaterdag

Het Belgisch bakboekVandaag is een lekkere nazomerdag en daar profiteer ik zeker van. De tuinkussens komen weer uit de schuur en met een simpel ontbijtje plof ik neer op mijn tuinstoel. Ik eet 4 rijstwafels met avocado en wat versgemalen peper. Ik drink er een glaasje verse jus bij. Van Marco kreeg ik gisteren het boek waar elke hobbybakker het over heeft. Het Belgisch bakboek van Stefan Elias, een prachtig boek met de lekkerste streekspecialiteiten. Ik heb dus van het weekend weer genoeg te bekijken en misschien ook nog wel te bakken. Tussen de middag eet ik 2 kaascrackers. In de middag eten we een stukje grillworst welke we gisteravond bij de slager kochten. Het is een oud familierecept van de eigenaar en pas nieuw bij deze slagerij. Het kreeg de naam: Dordtse worst. Het smaakt erg goed! ’s Avonds eten we Zweedse gehaktballetjes zoals van IKEA, met eigengemaakte ovenfriet. Het recept kunnen jullie hier vinden. Ook maak ik alvast het pizzadeeg voor morgen.

Zondag

Het Belgisch bakboekOok vandaag is het een heerlijke nazomerdag en daar ga ik zeker van genieten. Ik sta vroeg op en bak een eerste recept uit het Belgisch Bakboek. Ik kies voor de Vlaamse brioche. Het zijn leuke broodjes om te maken en ze smaken heerlijk. ’s Middags haal ik het pizzadeeg uit de koelkast zodat het verder kan rijzen op het aanrecht. De rest van de dag vermaak ik mij met een boekje in de tuin.

 

 

 

 

 

Pizza carpaccioVlak voor de zon achter de huizen verdwijnt zetten we de pizza-oven in de tuin en bak ik twee heerlijke pizza’s. Voor Marco eentje met gehakt en paprika en voor mij een pizza Carpaccio. Het recept kun je hier vinden. TV kijken we vrijwel nooit meer, maar ’s avonds gaat de TV aan voor Heel Holland Bakt. Het is weer een leuke aflevering.

 

 

 

 

Maandag

Spaghetti bologneseEn dan is het weekend alweer voorbij. ’s Ochtends eerst even naar het ziekenhuis waar ik gelukkig een goede uitslag krijg van een verwijderde moedervlek en gaan de hechtingen eruit. Daarna naar het werk in Rotterdam. Op mijn werk eet ik een cracker met kaas. Halverwege de ochtend krijgen we slagroomtaart vanwege NAC, omdat er veel collega’s uit Breda komen. Ik kijk nooit voetbal, maar een stukje taart gaat er altijd in. Tussen de middag eet ik nog een Vlaamse brioche van gisteren en een appel. Marco moet eind van de middag naar de tandarts en omdat we niet weten of hij daarna goed kan eten heb ik bolognesesaus uit de vriezer gehaald, hier kook ik dan wat spaghetti bij, dit eet lekker makkelijk.

 

 

Dinsdag

Mihoen van Rasa senangVandaag is weer een standaard werkdag. Op het werk eet ik ’s ochtends een boterham met kaas en tussen de middag ook brood met kaas en een appel. Na het werk eerst nog even naar de pedicure en daarna halen we mihoen met lekker veel groente.

 

 

 

 

 

Woensdag

imageVandaag ga ik een dagje naar een andere locatie van het werk, voor overleg met een aantal collega’s. Op deze locatie in Zwijndrecht heb ik ook vele jaren gewerkt, dus ik vind het leuk om er weer te komen en mijn collega’s weer te zien. ’s Ochtends eet ik even snel een boterham met kaas en tussen de middag bestellen we wat broodjes bij Delifrance. Ik heb een broodje warm vlees met pindasaus, lekker!

 

 

 

 

 

DordrechtNa het werk ga ik met de waterbus naar de overkant en ga nog even het centrum van Dordrecht in, toen ik nog in Zwijndrecht werkte deed ik dat wel vaker. Ik vind het altijd leuk om door mijn favoriete stukje Dordrecht te lopen, achter de grote kerk, waar wij ook onze trouwfoto’s gemaakt hebben. Ik ga even langs de Primark en koop wat lekkere sweatshirts voor thuis. ’s Avonds zit ik nog best vol van het broodje warm vlees en heb ik eigenlijk niet veel trek in de spinazie die we zouden eten. We besluiten daarom een patatje te halen, ik neem er een kaassoufflé bij.

 

 

 

Donderdag

imageVandaag werk ik weer in Rotterdam. Ik ontbijt met Griekse yoghurt en granola. Tussen de middag eet ik in de kantine, want daar hebben ze vandaag kibbeling, ik eet er een salade bij, deze kun je zelf samenstellen bij de saladebar. ’s Avonds eten we de gewokte spinazie welke we gisteren zouden eten. Met rijst, een tartaartje en kerriesaus. Deze combinatie is erg lekker!

 

 

 

 

Vrijdag

Rasa senangOok vandaag weer een werkdag. Ik ontbijt met een cracker met kaas. Tussen de middag eet ik weer heel saai twee boterhammen met kaas en een appel. ’s Avonds komen mijn ouders langs en nemen zij Indonesisch eten mee van Rasa Senang, zodat ik het lekker makkelijk heb. Bij de koffie en thee eten we een verse sprits. En dan is het weer weekend!

 

 

Tot zover mijn eetweek!

 

 


 

Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*