Afgelopen zaterdag waren wij in Amsterdam en aten wij bij Wagamama. Op de placemat stond het recept voor zelfgemaakte Yasai pad thai. Natuurlijk nam ik de placemat mee om het gerecht thuis te maken!
In het recept wordt amai saus gebruikt, dit verving ik voor mijn eigen pad thai saus.
Yasai pad thai van Wagamama
Ingrediënten
- 1/2 prei fijn gesneden
- 1/2 rode ui in fijne ringen
- 50 gr tofu gebakken
- handje taugé
- 1/2 el gember geraspt
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 ei geklopt
- scheutje plantaardige olie
- 150 gr rijstnoodles
Saus
- 1 el rijstazijn
- 1/2 el vers limoensap
- 30 ml soyasaus
- 1/2 el vissaus
- 25 gr donkere basterdsuiker
Om te garneren
- 1 verse rode peper gesneden
- 1 el pinda’s in stukjes
- 1 takje koriander
- snufje gedroogde chili vlokken
- 1/4 limoen
- 1 takje munt dun gesneden
Instructies
Bereidingswijze
- Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even opzij.
- Verhit de olie in een pan en roerbak de groenten en tofu.
- Voeg het geklopte ei toe en bak kort mee.
- Voeg de uitgelekte noodles toe, roer goed door elkaar.
- Voeg de saus toe naar smaak. En warm het geheel nog even goed door.
- Leg alles op een bord en garneer met de pinda’s, munt, koriander, chili vlokken en limoen.
Notities
De tofu kun je ook vervangen door kip of garnalen en vervang de koriander eventueel door peterselie als je niet van koriander houdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pingback: Mijn eetweek, deel 5 – Mariëlle in de Keuken