Mijn eetweek, deel 5

0 reacties

Vandaag weer een “mijn eetweek”. Deze week begon met een dagje Amsterdam en verliep voor de rest als een gewone werkweek, maar aten we wel weer wat lekkere dingen.

Kijken jullie mee?

 

Zaterdag

De BijenkorfVandaag begin ik de dag lekker lui met Quinty, ons oudste katje, op schoot. Marco is naar de kapper en komt terug met verse eierkoeken van de Jumbo, deze waren net gebakken. Dit vinden wij de lekkerste! Rond een uur of één vertrekken we richting Amsterdam Arena, want vanavond gaan we naar de Rolling Stones. We parkeren de auto alvast bij Villa Arena en pakken de trein naar Amsterdam Centrum, waar wij ons nog een paar uurtjes vermaken. We drinken wat bij de Bijenkorf met een lekker gebakje erbij en bij Dunkin’ Donuts koop ik een paar donuts voor morgen. Bij Søstrene Grene vind ik nog een mooi zwart besteksetje, deze neem ik mee voor de foodfoto’s.

 

 

 

Salade WagamamaDaarna gaan we richting het station waar we eten bij Wagamama, deze zit in de nieuwe IJ-hal. We krijgen een mooi plekje bij het raam waar we uitzicht hebben op het IJ. Marco kiest Chili ramen met steak en ik neem een sirloin ans shiitake salad met 35 dagen gerijpte lendenbiefstuk en als sidside dish gestoomde dumplings met kip. Ik neem er een Japanse thee bij.

 

 

 

 

 

Rolling StonesEn dan gaan we weer met de trein terug naar de Arena voor het concert van de oude rockers. Super leuk om een 76 jarige op zijn gemakje te zien drummen. En Mick Jagger die nog genoeg energie heeft om 2 uur lang heen en weer over het podium te zien lopen. Het was leuk om erbij te zijn en The Stones misschien wel voor de laatste keer live te zien.

 

 

 

 

 

Zondag

Dunkin' DonutsVandaag is een lui dagje en vermaak ik mij met de katjes op de bank. Als ontbijt eten we de donuts. Ik stel de 10 meest bekeken recepten van september samen en kijk wat rond op Pinterest voor inspiratie. ’s Middags eet ik wat noten en ’s avonds hebben we eigenlijk niet geel trek, we eten alleen wat focaccia. Daarna kijken we Heel Holland Bakt en dan is het weekend alweer voorbij.

 

 

 

 

Maandag

Vandaag gaan we weer aan het werk. ’s Ochtends eet ik een boterham met kaas en ’s middags 2 boterhammen met kaas en een banaan. Omdat ik voor afgelopen vrijdag geen boodschappenlijstje klaar had, doen we na het werk een paar boodschappen bij de Jumbo en de slager. We besluiten geen snoepjes en chips meer te kopen, maar in het chipsvak staan Boerderij chips uit de Hoeksche waard en deze zien er zo goed uit, dat we deze niet kunnen laten staan. De chips bevatten geen gluten en E-nummers. Met het avondeten heb ik het lekker makkelijk, want vanochtend heb ik bolognesesaus uit de vriezer gehaald. Ik kook er wat penne bij en we hebben weer een lekker maaltje. ’s Avonds moeten de chips geproefd worden, ze zijn erg lekker. Maar dit is echt voorlopig de laatste zak die we gekocht hebben (we zullen zien!).

 

Dinsdag

Op het werk eet ik ’s ochtends een cracker met kaas. Om 9 uur hebben we een ontbijtsessie en eet ik een eierkoek. Tussen de middag eet ik 2 boterhammen met kaas en 2 appels. Na het werk gaan we langs bij mijn ouders, omdat daar een pakketje voor mij is bezorgd. Gisteravond heb ik een MacBook besteld en deze is al binnen. Ik deed eigenlijk alles op mijn iPad en dat is soms gewoon niet handig. We zijn pas laat thuis en besluiten dus maar even makkelijk te eten. Ik doe wat frietjes in de oven en ondertussen installeren we het MacBook.

 

 

 

Woensdag

’s Ochtends eet ik op het werk een Griekse yoghurt met granola. Tussen de middag eet ik in de kantine een salade met een eierkoek. ’s Avonds maak ik thuis het recept dat ik zaterdag bij Wagamama mee nam. Yasai pad thai, het recept kunnen jullie hier vinden.

 

 

 

 

 

 

Donderdag

En wéér naar het werk. ’s Ochtends eet ik een paar crackers met kaas en tussen de middag 2 boterhammen met kaas en 2 appels. Weer erg saai dus 😉 ’s Avonds maak ik een heerlijk maaltje dat ik afgelopen zaterdag bij de Bijenkorf zag. Zalm op een bedje van spinazie, champignons en tomaatjes. Ik bak er wat krieltjes bij in de oven. Omdat het er zo lekker uit ziet en ik best trek heb, vergeet ik helemaal een foto ervan te maken met mijn mobieltje voor “mijn eetweek”. Maar het recept met foto kunnen jullie hier vinden.

Vrijdag 

De laatste werkdag van de week. ’s Ochtends eet ik weer een bakje Griekse yoghurt met Granola en tussen de middag eet ik aan mijn bureau 2 boterhammen met kaas. Later op de middag loop ik even naar boven voor 2 appels. Bij ons op het werk kun je het fruit zo pakken, meestal staan er bananen, sinaasappels, appels en kiwi’s. Na het werk gaan we boodschappen doen in het winkelcentrum. We gaan langs de slager, groenteboer, bakker en de Jumbo. We slaan alleen even wat in voor 3 dagen, want het lijstje voor volgende week heb ik nog niet klaar. Na de boodschappen gaan we langs bij eethuis Bizz, Marco neemt een kapsalon en ik een broodje Dönner. En als toetje een stukje baklava. Eethuis Bizz zit er al een jaar, maar eigenlijk hebben we het pas sinds kort ontdekt. Nu eten we er regelmatig wat na het boodschappen doen, dat is wel zo makkelijk. Daarna rijden we nog even langs mijn ouders, want daar staat een groot pakket van Zooplus, want het eten voor de poesjes is alweer bijna op.

 


 

Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: http://www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: http://www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*