Kip-idee, krokante kipstukjes uit de oven. Wat hebben we dat vroeger, toen we nog pakjes en zakjes gebruikten, vaak gegeten. Stukjes kipfilet schudde je samen met de mix door elkaar in een zak, dan in de oven en klaar!
Krokante kipstukjes uit de oven zelf maken
Natuurlijk kun je deze krokante kipstukjes uit de oven makkelijk zelf maken en het is nog lekkerder ook. Je kunt de kruiden gebruiken welke je zelf lekker vindt, voor dit recept gebruikte ik paprikapoeder.
Lekker als borrelhapje, bij groente of bij frietjes. Serveer er eventueel een lekker sausje bij, zoals zoete chilisaus, honing-mosterdsaus of eigengemaakte Aioli.

Krokante kipstukjes uit de oven
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 25 gr bloem
- 1 ei
- versgemalen zout en peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 50 gr panko
- olijfolie spray
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Dep de kipfilets goed droog en snij de kipfilets in gelijke stukjes. Ik snij de kipfilets altijd eerst in de lengte door drieën en daarna in stukjes.
- Mix in een schaaltje de bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en versgemalen zout en peper goed door elkaar.
- Kluts in een ander schaaltje het ei. En vul nog een ander schaaltje met de panko.
- Haal de kipstukjes eerst door het bloemmengsel en dan door het ei. Laat de stukjes even goed uitlekken. Haal de stukjes daarna door de panko.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en sprak er wat olijfolie overheen.
- Leg de kopstukjes erop en spray nog wat olijfolie over de kipstukjes.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de kipstukjes in 20 minuten gaar en krokant, draai ze halverwege een keer om.
- Haal de kipstukjes uit de oven.
- Serveer de krokante kipstukjes met een lekker sausje, bijvoorbeeld zoete chilisaus, honing-mosterdsaus of eigengemaakte Aioli.
Notities

hoi,
Zojuist heb ik kleine kippendijblokjes in de oven op een eigen manier gemaakt.
Gisteren al in een lichte marinade gezet.
Vanmorgen droog door de bloem, dan door ei en vervolgens door een mengel van panko en gebakken uitjes uit de blender. Eigen pinda-, tonkatsu en sweet chili sausje erbij.
Lekker bij de borrel als de kinderen vanmiddag voor Vaderdag bij mij komen.
Fijne dag,
Frank
Wat een succes was dit zeg!
Halverwege het recept zag ik dat er panko nodig was en dat hadden we niet in huis, dus zelf even drie kapjes volkorenbrood in de blender gedaan (was iets te kort dus kan voor dit recept 4 kapjes aanraden) en even 8 minuutjes bij 150 in de oven. Daarna oven op 200 en de kip erin. Echt mega lekker. Omdat we geen nachtschades eten geen paprikapoeder gebruikt maar kerrie. Zoals gezegd een groot succes. Hartelijk bedankt voor het recept!