Mijn eetweek, deel 7

0 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe “Mijn eetweek”. Helaas weer niet een heel gezonde week, maar wel lekker. Ik neem mij voor om volgende week weer gezonder te gaan eten 😉

 

 

 

 

Zaterdag

Van het weekend doen we rustig aan dus dit is een rustig dagje. Het ontbijt en de lunch ineen bestaat uit een paar boterhammen met Belgische hagelslag. ’s Middags eten we een stukje Dordtse grillworst, deze heeft de slager pas nieuw en is erg lekker. ’s Avonds haal ik mijn nieuwe BK frituurpan tevoorschijn en snij ik verse frieten. Ze zijn weer erg lekker. Voor erbij maak ik krokante kipstukjes uit de oven, deze vallen ook in de smaak.

 

 

 

Zondag

Ik ben weer vroeg wakker en ga er dan ook meteen uit. Ik haal het Belgisch bakboek tevoorschijn en kies de suikerbroodjes uit om te maken. De suikerbroodjes zijn goed gelukt en erg lekker!

 

 

 

 

 

 

’s Avonds eten we lekker makkelijk, pannenkoeken volgens recept van Rutger, uit de Bakbijbel. Dit keer maak ik er hartige pannenkoeken van, met eigengemaakte champignonragout.

 

 

 

 

 

Maandag

Het weekend zit er weer op, dus tijd om weer aan het werk te gaan. ’s Ochtends eet ik een cracker met kaas en tussen de middag brood met kokosbrood. Halverwege de middag neem ik nog 2 appels. Vanuit het werk gaan we naar Ikea. Binnenkort gaan we onze woonkamer veranderen en we hebben nog wat spulletjes nodig. Ook wil ik een nieuwe kast in de keuken, want de kast die er nu staat is een beetje te klein geworden. Mijn kookboeken komen erin en mijn bordjes welke ik gebruik voor de foto’s. We eten meteen lekker makkelijk bij Ikea. Ik ga voor de kipsaté, dit recept is vernieuwd en de kipsaté is inderdaad een stuk beter.

 

Dinsdag

’s Ochtends eet ik weer een cracker met kaas en tussen de middag brood en kokosbrood en heel ’s middags een banaan. Uit het werk doen we een paar boodschappen en maak ik röstischotel, met sperzieboontjes, paprika, champignons, shoarma en rösti.

 

 

 

 

 

Woensdag

Weer aan het werk, ik ontbijt met Griekse yoghurt en granola en tussen de middag eet ik in de kantine. Ik neem een boterham met salade, boterham met paté en een eierkoek. Ook neem ik nog een banaantje mee voor ’s middags.

 

 

 

 

 

 

Na het werk gaan we nog even langs mijn ouders, want er is weer nieuw voorraadje bloem van de Zuidmolen bezorgd. Mijn vader haalt eens in de zoveel weken aardappels bij de aardappelboer en krijg dan regelmatig gratis krieltjes mee. Ik krijg er ook wat van en zet ze in de oven, met wat rozemarijn en zeezout. We eten er wat salade bij en een schnitzel.

 

 

 

Donderdag

Als ontbijt neem ik weer Griekse yoghurt met granola. Tussen de middag is er kibbeling in de kantine, dus eet ik weer in de kantine. Ik neem er een salade bij en schep daarbij iets te royaal op, waardoor ik best vol zit.

 

 

 

 

 

 

Maar ’s avonds eet ik niet veel meer, want we hebben een borrel op het werk. Eens in de zoveel tijd wordt er een borrel georganiseerd en dit keer in het thema Halloween. Als hapje liggen er “afgehakte vingers”, “ogen” en kipkluifjes van Kippie. Allemaal wel erg lekker! Ik drink ook nog een wijntje. Als ik thuis kom maak ik de winnaar van de winactie nog even bekend.

 

 

 

 

Vrijdag

De laatste werkdag van de week. Ik ontbijt weer met Griekse yoghurt en granola en tussen de middag eet ik weer in de kantine. Weer gezond en ongezond. Een broodje frikadel en een boterham met salade. ’s Middags eet ik nog twee appels. Na het werk doen we nog wat boodschappen en spreken we met mijn broer en schoonzusje af bij het winkelcentrum, waar we kapsalon en een broodje dönner eten bij de Kebabzaak, met als toetje baklava.

 

 

 

 

Daarna gaan we naar ons huis en krijg ik nog cadeautjes voor mijn verjaardag. Waaronder een schort met mijn logo erop. Mijn schoonzusje Miranda is nogal creatief en maakte dit schort zelf, erg leuk! Bij de koffie en thee heb ik mini appelflappen en gevuld speculaas. Bij de borrel wat Dordtse grillworst en wat zoutjes.

 

 

 

 

 

En dit was mijn eetweek!

 


Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: http://www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: http://www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*