Wij hebben ons voorgenomen om dit jaar geen kikkers en muizen, kruidnootjes, pepernoten, enz. te kopen, maar één ding kunnen we echt niet weerstaan bij de bakker. En dat is heerlijke chocolade roomborstplaat. Heerlijke chocolade roomborstplaat die smelt op de tong. Meestal nemen we er een paar mee als we brood halen en voordat we thuis komen zijn ze al op 😉
Chocolade roomborstplaat zelf maken
Maar natuurlijk kun je roomborstplaat ook zelf maken. Ook super lekker! Het recept is gebaseerd op het recept van Cees Holtkamp.
Chocolade roomborstplaat
Ingrediënten
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 40 gr water
- 80 gr slagroom
- 1 tl vanille extract
- 40 gr vloeibare fondant
- 1 el cacao poeder
Extra nodig
- keukenthermometer
- 8 ronde metalen vormpjes van 5 cm doorsnede
- bakpapier
Instructies
- Schep de fondant in een schaal en zet even opzij.
- Neem een ruime pan en giet hierin de fijne kristalsuiker, water, slagroom, cacao en vanille extract.
- Houdt de keukenthermometer in de pan en verhit het geheel tot de suiker gesmolten is en laat even doorkoken.
- Houdt de randen van de pan schoon met een vochtig kwastje.
- Haal de pan meteen van het vuur als de 115 graden bereikt is.
- Maak ondertussen het bakpapier nat en zet de vormpjes erop.
- Giet de hete massa toe aan de fondant en roer twee minuten goed door.
- Giet de massa in de vormpjes.
- Laat de roomborstplaat 15 minuten afkoelen in de vormpjes.
- Druk de roomborstplaat voorzichtig uit de vormpjes en laat ze verder drogen.
Notities
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.