Zondag aten wij voor het eerst dit najaar stoofperen in Sangria. Ik maakte wat extra en bewaarde wat stoofperen voor de volgende dag. Hiermee maakte ik deze heerlijke salade, met geitenkaas en Parmaham. Een heerlijke combinatie. Deze salade is heerlijk als maaltijd met een broodje erbij of halveer de hoeveelheden voor een voorgerechtje.
Salade met stoofperen en geitenkaas
Ingrediënten
Salade
- 12 partjes stoofpeer
- 75 gr rucola
- stukje zachte geitenkaas
- 1/2 komkommer
- 6 plakjes parmaham
- walnoten
Dressing
- 1 el appel-perenstroop
- 1/2 el witte balsamico
- 1 el olijfolie
Instructies
- Snij de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst met een lepel. Snij de komkommer in stukjes.
- Warm de stoofperen op tot lauwwarm.
- Verdeel de rucola over de borden en leg de stukjes komkommer ende partjes stoofpeer er overheen.
- Brokkel de geitenkaas erover en verdeel er wat walnoten overheen.
- Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde en verdeel de dressing over de salade.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.