Mijn eetweek, deel 8

0 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe “Mijn eetweek”. Kijken jullie mee?

 

 

 

 

 

Zaterdag

Vandaag staan we vroeg op, want we hebben een drukke dag. Als eerste maak ik de oude kast in de keuken leeg en komt mijn vader langs om te helpen met de kast naar boven te sjouwen. Deze komt op de kattenkamer te staan. En eet ik snel even brood met filet americain. Daarna gaan we naar de woonboulevard in Breda. We zoeken nog een salontafeltje, gelukkig vinden we direct bij de eerste winkel een mooi houten tafeltje. Het tafeltje is op voorraad en kunnen we direct meenemen. We rijden ook nog even langs de Sligro voor wat dingetjes. Daarna gaan we naar huis, want de nieuwe keukenkast moet nog in elkaar gezet worden. Als die in elkaar staat kan ik hem mooi in gaan ruimen. Mijn kookboeken, roze Le Creuset braadpan, Blond Amsterdam servies en bordjes welke ik gebruik voor mijn foto’s komen erin. Ik ben tevreden met het resultaat. Omdat het al best laat geworden is eten we even snel wat makkelijks, verse frietjes uit de oven.

Zondag

De klok is een uur terug gegaan, dus ik ben extra vroeg wakker, al om 04.45 uur. En dat voor de zondag! :S Om 07.30 uur zit ik al beneden achter mijn MacBook met een beker thee, terwijl ik intussen wat vlogs kijk op YouTube. Ik heb nog suikerbrood van vorige week in de vriezer en dat gebruiken we voor het ontbijt. Marco heeft al regelmatig gevraagd wanneer ik weer eens borstplaat ga maken, dus dat moet er maar eens van komen. En het resultaat is heerlijk! Wil je ook borstplaat maken? Kijk dan hier voor het recept. Tussen de middag zet ik de stoofperen voor vanavond op. Deze stoof ik altijd in Sangria, dit vinden wij het allerlekkerste. Bij de stoofperen eten we een gehaktbal volgens recept van de Liberije en deze is heerlijk! En ik kreeg nog wat krieltjes van mijn ouders, deze bak ik in de oven. We hebben een heerlijk maaltje zo.

 

Maandag

We gaan weer aan het werk. ’s Ochtends eet ik Griekse yoghurt met granola en tussen de middag brood met kaas. Later op de middag eet ik 2 appels. Na het werk doen we een paar boodschappen en maak ik een salade met de stoofperen welke ik gisteren bewaard heb. De salade is erg lekker. Het recept kun je hier vinden.

 

 

 

 

 

Dinsdag

Op het werk eet ik weer yoghurt met granola, brood met kokosbrood en 2 appels. ’s Avonds eten we noodle soep met shiitake en kip en omdat het er zo’n zin in heb vergeet ik een foto te maken. Maar binnenkort deel ik het recept met jullie!

 

 

 

 

 

 

Woensdag

Vanavond komen mijn schoonouders langs. Op het werk eet ik ’s ochtends Griekse yoghurt met granola en tussen de middag eet ik in de kantine een Italiaanse bol met roomkaas, bieslook en gebakken spekjes. Daarbij neem ik een salade en 2 appels voor ’s middags.  ’s Avonds komen mijn schoonouders langs en omdat ik niet veel zin heb om nog snel wat te koken rijden we langs het winkelcentrum voor een broodje kebab. Bij de koffie heb ik apfelstrudel en bij de borrel wat Dordtse grillworst.

 

 

 

 

Donderdag

De laatste werkdag van deze week. Heerlijk zo’n kort weekje. Ik ontbijt weer met Griekse yoghurt en granola, eet tussen de middag brood met kokosbrood en ’s middags weer 2 appels. ’s Avonds eten we weer een lekker soepje, dit keer tomatensoep met balletjes en vermicelli. Dit blijft een heerlijk soepje.

 

 

 

 

 

Vrijdag

Vandaag en de komende week zijn we vrij! En slaap ik voor mijn doen een beetje uit tot 07.15 uur. Ik ontbijt met een paar rijstwafels met avocado. Rond 13.00 uur vertrekken we richting Amsterdam, waar we de auto parkeren bij Villa Arena en gaan verder met de trein naar Amsterdam Centrum. Eerst gaan we naar het Leidseplein, waar we ook even op het verwarmde terras gaan zitten. Ik heb best trek en bestel een plankje met toastjes.

 

 

 

 

 

Daarna lopen we richting de Kalverstraat. En eten we bij Wagamama in de IJ-hal bij het station. Ik ga voor een vegetarische maaltijd en kies voor de Shiitake donburi en Yasai gestoomd gyoza. Allebei erg lekker. En dan gaan we naar de Afas Live voor het het concert van Di-rect.

 

 

 

 

 

 

En dit was mijn eetweek. Komende week zijn we een weekje vrij en gaan we onze woonkamer opnieuw inrichten!

 


 

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op social media!

Facebook: http://www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: http://www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*