In de winter eten wij op zondag vaak een stoofpotje. Er is dan alle tijd om het lekker de hele middag op te laten staan en ’s avonds hoef ik het alleen nog maar op te scheppen.
Dit stoofpotje is toch wel één van onze favorieten. Het stoofpotje is lekker pittig en goed gevuld met vlees, aardappels en groente. Hou je van heel erg pittig? Voeg dan nog wat extra srirascha toe.
Pittig stoofpotje
Ingrediënten
- 600 gr magere riblappen
- versgemalen zout en peper
- 1 el bloem
- olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 lente uitjes in stukjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 6 worteltjes in stukjes
- 1 tl gemalen piment
- 2 tl gemberpoeder
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl sriracha
- 1 tl pimenton
- 1 el verse tijm fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml runderbouillon
- 450 gr vastkokende aardappels in blokjes
- verse peterselie fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
Instructies
- Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het vlees droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en de bloem.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.
- Bak de ui, knoflook en rode peper in ca 5 minuten zacht en glazig.
- Voeg de paprika, wortel en lente-ui toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, piment, pimenton, tijm, sriracha en de gemberpoeder toe en bak nog een minuutje.
- Voeg het vlees toe en schep door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en roer door elkaar.
- Voeg de laurierblaadjes toe en leg het deksel op de pan.
- Laat het stoofpotje in 3-5 uur op het laagste pitje stoven.
- Breng de saus verder op smaak met versgemalen zout en peper.
- Controleer of het vlees zacht is en voeg de laatste 45 minuten de aardappels toe en leg het dekstel schuin op de pan.
- Schep het stoofpotje op de (voorverwarmde) borden en bestrooi met versegehakte peterselie.
Wat is sriracha?
En waar haal ik dat?
Dat is een scherpe chilisaus en is te vinden in de supermarkt bij de sambal en chilisaus.