Zelfgemaakte appelmoes met kaneel

Zelfgemaakte appelmoes

0 reacties

Vanavond aten wij patat met kip en appelmoes. Heerlijk! Natuurlijk wel alles zelfgemaakt. Zelfgesneden frietjes, kip met eigen kipkruiden én zelfgemaakte appelmoes!

 

 

 

 

Zelf appelmoes maken

Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk en het is erg lekker. Voor deze appelmoes kocht ik goudrenetten, maar bij thuiskomst bleek ik de verkeerde appels gepakt te hebben, namelijk Royal Gala. Maar dit zijn heerlijke appels om appelmoes mee te maken. De appelmoes is heerlijk zoet.

Zelfgemaakte appelmoes met kaneel

Zelfgemaakte appelmoes

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 Royal Gala appels (of andere appels naar keuze)
  • 2 el (zelfgemaakte) vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el vers citroensap
  • 50 ml water

Instructies
 

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. En snij de appels in kleine stukjes.
  • Meng het citroensap ondertussen door de stukjes appel, zodat deze niet bruin kleuren.
  • Doe stukjes appel (met het citroensap) in een pan en voeg het water, vanillesuiker en het kaneelstokje toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat de appelstukjes met het deksel op de pan, in ca 20 minuten zacht worden. Roer tussendoor een paar keer door om aanbranden te voorkomen.
  • Proef of je de appelmoes zoet genoeg vindt, voeg anders nog wat vanillesuiker toe.
  • Verwijder het kaneelstokje en haal de staafmixer door de appels tot je een gladde appelmoes hebt. Of houdt het grof voor compote.
  • Serveer de appelmoes warm of koud.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating