Vegetarische champignonragout

Eigengemaakte champignonragout, zoveel lekkerder dan kant en klare ragout en het is makkelijk om te maken.

Heerlijk in een pasteibakje, op een pannenkoek, met wat rijst of op een boterham. Deze champignonragout is ook nog eens vegetarisch.

 

 

 

Champignonragout in een pasteibakje
Print recept
Champignonragout
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten
 


Personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 75 gr roomboter
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 50 gr bloem
  • versgemalen peper en zout
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 el versgehakte peterselie
  • 1/2 tl versgehakte tijm
Bereidingswijze
  1. Smelt 25 gr roomboter in de pan en bak de champignons in ca 3 minuten.

  2. Schep de champignons uit de pan.

  3. Smelt de rest van de roomboter in de pan en fruit op laag vuur het sjalotje met de knoflook in ca 5 minuten, tot het sjalotje zacht is, maar niet bruin.

  4. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.

  5. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.

  6. Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.

  7. Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.

  8. Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.

 

Champignonragout in een pasteibakje


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *