Izmir köfte, gehaktballetjes in tomatensaus

Izmir köfte is een heerlijk gerecht uit Izmir, gekruide gehaktballetjes met aardappel in tomatensaus.

Izmir köfte wordt gegeten met bijvoorbeeld rijst of brood, maar wij aten het zonder iets erbij.

 

 

 

Izmir köfte
Print recept
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur
 
Personen: 2 personen
Ingrediënten
Köfte
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
Saus
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1/2 ui fijngehakt
  • 125 ml water
  • versgemalen zout en peper
Verder
  • 2 groene pepers
  • 4 aardappels
  • 4 kleine tomaatjes in partjes
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kneed de ingrediënten voor de köfte goed door elkaar en rol er ca 15 balletjes van. Rol de balletjes tussen je handen uit tot kleine worstjes.

  3. Schil de aardappels en snij deze in partjes 8 partjes per aardappel.

  4. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de partjes aardappel in ca 5 minuten.

  5. Haal de aardappelpartjes uit de pan en zet even opzij.

  6. Halveer de groene pepers en verwijder de zaadjes. Bak de groene pepers een minuutje in de pan.

  7. Bak in dezelfde pan de köfte in ca 5 minuten aan. De balletjes hoeven niet gaar te zijn, deze. garen verder in de oven.

  8. Veeg de pan schoon en verhit opnieuw een scheutje olie in de pan. 

  9. Bak de ui voor de saus in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.

  10. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.

  11. Voeg de tomatenblokjes, het water en wat versgemalen zout en peper toe en laat het zachtjes een minuutje pruttelen.

  12. Leg de köfte in een ovenschaal en leg de partjes aardappel ertussen.

  13. Giet de saus over de köfte en de aardappelpartjes en leg de groene pepers en partjes tomaat er bovenop.

  14. Bak de Izmir köfte 40 minuten in de oven.

Opmerkingen

Voeg eventueel nog wat gemalen chiliflakes toe aan de saus.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *