Speculaaspancakes met peer en witte chocolade

Pancakes, ik ben er gek op. Het is nog steeds één van mijn favoriete ontbijtjes.

En omdat de Sint vandaag weer in het land komt, maakte ik deze heerlijke speculaaspancakes. Speculaas, peer en witte chocolade is ook nog eens een heerlijke combinatie.

 

 

speculaas-pancakes
Print recept
Speculaaspancakes met peer en witte chocolade
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
 


Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 110 gr bloem
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 15 gr boter gesmolten en afgekoeld
  • 150 ml melk
Topping
  • 1 el gehakte amandelen
  • 1 handpeer in stukjes
  • 50 gr witte chocolade
Bereidingswijze
  1. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar met een garde.

  2. Doe de natte ingrediënten erbij en meng met de garde tot een egaal mengel.

  3. Laat het beslag een kwartiertje staan.

  4. Smelt een klein beetje boter in de koekenpan en schep 1 juslepel van het beslag in de pan.

  5. Keer de pancake om als de bovenkant bijna droog is en bak de onderzijde nog even kort.

  6. Ga door tot het beslag op is. Je hebt dan ca 6 pancakes.

  7. Smelt ondertussen de witte chocolade.

  8. Verdeel de pancakes over de borden en leg de stukjes per erop. 

  9. Giet de gesmolten witte chocolade eroverheen en bestrooi het geheel met de gehakte amandelen.

 

speculaas-pancakes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *