Ben je gek op stroopwafels én op speculaas, probeer dan deze heerlijke speculaas stroopwafels eens. Je maakt ze redelijk eenvoudig zelf met een wafelijzer (kniepertjesijzer).
Speculaas stroopwafels
Ingrediënten
Deeg
- 125 gr bloem
- 6 gr gedroogde gist
- 6 gr speculaaskruiden
- 65 gr roomboter op kamertemperatuur
- 1/2 el lauwe melk
- 40 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1/2 ei
- snufje zout
Vulling
- 100 gr stroop De Zeeuwsche boerin
- 65 gr lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
- snufje kaneel
Verder nodig
- wafelijzer (kniepertjesijzer)
- ronde steker met een doorsnede van 8 cm
- klontje roomboter
Instructies
- Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed er een soepel deegje van.
- Laat het deeg een uur afgedekt rusten.
- Verdeel het deeg in 8 stukjes en draai er balletjes van.
- Laat de balletjes nog een kwartier afgedekt staan.
- Maak ondertussen de vulling door de stroop samen met de basterdsuiker te smelten in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de roomboter en kaneel erdoor. Laat het een beetje afkoelen, maar niet helemaal, want dan wordt het te dik.
- Verwarm het wafelijzer en besmeer licht met een beetje roomboter.
- Leg een balletje erop en druk het wafelijzer zachtjes dicht.
- Bak het wafeltje mooi bruin.
- Haal het wafeltje met een (palet)mes uit het wafelijzer en steek er een mooi rondje uit met de ronde steker.
- Leg je hand plat op het wafeltje (let op is heet!) en snij het wafeltje met een scherp mes horizontaal door.
- Leg een klodder stroop op de ene helft van het wafeltje en druk de andere helft er zachtjes bovenop. Zorg dat de stroop zich goed verdeeld.
- Laat de stroopwafel verder afkoelen op een koelrekje.
- Maak zo ook de overige 7 speculaas stroopwafels.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
welke kaneel moet ik er door roeren, want het staat niet in je recept
Oeps, het snufje kaneel ontbrak inderdaad. Bedankt voor het melden, ik heb het aangepast!