Mijn eetweek, deel 9

0 reacties

Ik neem jullie weer in weekje mee in mijn dagelijks leven. Deze week maakten we onze woonkamer af, moest er weer gewerkt worden en gingen we naar Amsterdam. Lezen jullie mee?

 

 

 

 

Zaterdag

ErwtensoepVandaag blijven we lekker thuis. Vorige week hebben we onze woonkamer helemaal veranderd en gisteren kwamen de nieuwe jaloezieën binnen. Deze hangen we vandaag op. ’s Ochtends maak ik heerlijke speculaaspancakes met peer en witte chocolade, het recept plaats ik direct online. ’s Middags begin ik met het maken van erwtensoep. Ik maak een flinke pan vol, een deel zet ik bij mijn ouders in de koelkast, zo hebben ze het morgen lekker makkelijk als ze terugkomen van een weekendje weg.

 

 

 

 

Zondag

Pizza carpaccio’s Ochtends maak ik de eierkoeken uit het Belgisch bakboek, ze zijn erg lekker. ’s Middags maak ik speculaas stroopwafels, ook deze zijn erg lekker. De rest van de dag brengen we lekker lui door. ’s Avonds halen we de pizza-oven tevoorschijn en bak ik pizza’s, voor Marco met gehakt en voor mij pizza carpaccio, dit blijft toch wel mijn favoriete pizza.

 

 

 

 

 

Maandag

De nieuwe werkweek begint weer. Op het werk ontbijt ik met brood met kaas en tussen de middag weer brood met kaas, een plak bananenbrood uit de vriezer en wat mandarijntjes. ’s Avonds maak ik rijst met verschillende groentes, garnaaltjes en teriyakisaus.

 

 

 

 

 

Dinsdag

Boerenkool Koken met KarinVandaag ontbijt en lunch ik hetzelfde als gisteren. ’s Avonds maak ik boerenkool, het recept van Koken met Karin en eten we er schnitzel bij.

 

 

 

 

 

 

Woensdag

Mijn ontbijt bestaat weer uit brood met kaas en tussen de middag haal ik eten in de kantine. Ik neem een croissantje met brie en een salade. ’s Avonds zijn we laat thuis en halen we maar even snel patat.

Donderdag

HEMA rookworstWeer ontbijt ik met een boterham met kaas en tussen de middag haal ik eten in de kantine. Vandaag krijgen we HEMA rookworst. Ik neem er nog een salade bij. ’s Avonds doen we wat boodschappen en eten we een broodje Dönner, dit is een beetje een wekelijkse gewoonte geworden na het boodschappen doen. Normaal doen we op vrijdag boodschappen, maar morgen gaat we naar Amsterdam.

 

 

 

 

Vrijdag

Tony's storeVandaag maar een half dagje werken. ’s Ochtends eet ik weer een boterham met kaas en tussen de middag eet ik snel een boterham en wat mandarijntjes aan mijn bureau. Om 1 uur sluit ik mijn computer af en staat Marco buiten op mij te wachten. We rijden direct door naar Amsterdam. De auto parkeren we bij Villa Arena en dan gaan we nog even de stad in. We gaan eerst langs bij de Tony’s store, wat al heel lang op mijn to do lijstje staat. We proeven wat chocolade en kiezen 3 heerlijke repen uit.

 

 

 

 

Zoet & Hartig HaarlemmerdijkDan wandelen we naar de Haarlemmerdijk, waar we langs gaan bij Marco en Ron van Zoet & Hartig. Op Facebook plaatsen Marco en Ron iedere donderdag een filmpje, welke wij ook trouw iedere week kijken. Maar het moest er toch eens van komen om bij ze langs te gaan. De taarten zien er altijd zo heerlijk uit op de filmpjes, Marco weet al precies welke hij wil, de mokkataart. Ik ben er nog niet uit en het is lastig kiezen, maar ik ga voor de Red Velvet. We krijgen een enorm stuk, maar ik heb hem zo op, wat een heerlijke taart is dit! Mocht je dus eens een dagje in Amsterdam zijn, ga dan zeker eens bij ze langs, Haarlemmerdijk 158.

 

 

 

WagamamaDaarna lopen we de winkelstraat door richting het station. We voelen de taart goed zitten 🙂 We komen langs leuke winkeltjes, zoals een kookboekenwinkel, maar ik weet mij in te houden en koop niets. In de IJhal bij het station gaan we eten bij Wagamama. Ik heb nog een waardebon, welke ik won met mijn post op Instagram. Ik kies de dumping en noodles. Het is weer erg lekker, maar door het enorme stuk taart krijg ik niet alles op.

 

 

 

 

Kensington Ziggo Dome 2017En dan is het tijd om weer terug te gaan richting Ziggo Dome, want we gaan naar het concert van Kensington. Het is het derde jaar op rij dat we ze zien in Ziggo Dome. En ze hebben er dit jaar een hele mooie show van gemaakt. Volgend jaar komen ze in onze woonplaats Dordrecht en dan zijn we er zeker weer bij 😉

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*