De gehaktballen van het team van De Librije

Het recept voor de gehaktballen van het team van De Librije in Zwolle. Dit recept is al zo vaak op internet gedeeld, dat heel veel mensen het al kennen. Maar deze gehaktballen zijn zó lekker, dat het recept hier zeker niet mag ontbreken.

 

 

 

De gehaktballen van het team van de Librije
Print recept
Librije gehaktballen


Personen: 4 personen
Ingrediënten
Gehakt
  • 400 gr rundergehakt (van de slager)
  • 80 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper
Overig
  • 30 gr boter
  • 380 ml vleesfond (zelfgemaakte of een pot)
Bereidingswijze
  1. Kneed de ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar en draai er 4 stevige ballen van.

  2. Leg de gehaktballen op een bordje en dek het af met folie.

  3. Zet de gehaktballen 30 minuten in de koelkast.

  4. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom bruin aan.

  5. Giet de vleesfond erbij en leg het deksel schuin op de pan.

  6. Laat de gehaktballen in 45 minuten op laag vuur zachtjes garen. Keer tussentijds de ballen een aantal keer.

 

Librije-gehaktballen


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *