Heb je zin in een heerlijke salade op brood? Probeer dan eens deze kip-avocadosalade.
In deze salade wordt geen mayonaise gebruikt, de avocado maakt de salade lekker romig. Extra lekker op een zelfgebakken boterham, het recept voor dit heerlijke brood haalde ik uit “Meer brood uit eigen oven” van Levine van Doorne.
Kip-avocadosalade
Ingrediënten
Kip-avocadosalade
- 1 kipfilet
- 1 rijpe avocado
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el limoensap
- 1 sjalotje
- versgemalen zout en peper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 el peterselie fijngehakt
Overig
- 2 dikgesneden (zelfgebakken) boterhammen
- 6 plakjes tomaat
- handje rucola
- plukje alfalfa
- versgemalen peper
Instructies
Kip-avocadosalade
- Vul een pannetje met water en leg de kipfilet hierin.
- Breng het water aan de kook en zet het vuur uit zodra het water kookt.
- Laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen.
- Haal de kipfilet uit het pannetje en schuur de kip in stukjes met behulp van 2 vorken.
- Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng de kipfilet, Griekse yoghurt, limoensap, het sjalotje, knoflookpoeder en de peterselie er doorheen.
- Breng de salade goed op smaak met versgemalen peper en zout.
Broodje
- Beleg de boterhammen met een handje rucola, hierop de plakjes tomaat en dan de kip-avocadosalade.
- Bestrooi met wat versgemalen peper en wat alfalfa.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
wat een heerlijk recept. ik ĥeb het op een koolhydraatarm Broodje gedaan en deze ga ik zeker vaker maken. Overheerlijk