Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes, ze worden vaak gegeten met zalm.
Een heerlijk hapje voor de kerst of oudejaarsavond.
Blini’s met dilleroom en zalm
Ingrediënten
Blini’s
- 75 gr boekweitmeel
- 25 gr tarwebloem
- 125 ml volle melk lauw warm
- 2,5 gr instantgist
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
- 25 gr kristalsuiker
- snufje zout
Topping
- gerookte zalm
- 125 ml zure room
- 1 el dille fijngehakt
- 1 el vers citroensap
- 1/2 rode ui in hele fijne ringetjes
Instructies
Blini’s
- Doe het boekweitmeel, tarwebloem, instant gist en de eidooiers in een kom en roer met een garde goed door elkaar.
- Doe de melk erbij en roer nog een keer goed door.
- Laat het beslag afgedekt 10 minuten staan.
- Klop ondertussen de eiwitten met een zout in een minuutje een beetje stijf.
- Voeg de suiker al kloppend in delen toe en klop de eiwitten helemaal stijf.
- Voeg het eitwitschuim toe aan het beslag en spatel het eitwitschuim voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag nog 15 minuten rijzen.
- Verhit een heel klein beetje boter in een kookpan en schep kleine hoopjes beslag, van ca 5 cm doorsnede, in de pan.
- Bak de blini’s op middelhoog vuur tot aan de bovenkant grote belletjes ontstaan. Keer de blini’s dan meteen om en bak de andere zijde nog heel kort. Zorg ervoor dat de blini’s niet te droog bakken, dat is niet lekker.
Topping
- Laat de blini’s afkoelen tot ze lauw zijn.
- Maak ondertussen de dilleroom. Meng hiervoor de zure room met het citroensap en de dille goed door elkaar.
- Schep een hoopje dilleroom op de blini’s en leg hierop een stukje zalm.
- Werk de blini’s af met een takje dille en een ringetje rode ui.
Notities
Tip: Je kunt de blini’s ook in een poffertjespan bakken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.