Blini’s met dilleroom en zalm

Blini’s zijn kleine Russische pannenkoekjes, ze worden vaak gegeten met zalm. 

Een heerlijk hapje voor de kerst of oudejaarsavond.

 

 

 

 

Blini's met dilleroom en gerookte zalm
Print recept
Blini's met dilleroom en zalm
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten
 
Personen: 20 stuks
Ingrediënten
Blini's
  • 75 gr boekweitmeel
  • 25 gr tarwebloem
  • 125 ml volle melk lauw warm
  • 2,5 gr instantgist
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 25 gr kristalsuiker
  • snufje zout
Topping
  • gerookte zalm
  • 125 ml zure room
  • 1 el dille fijngehakt
  • 1 el vers citroensap
  • 1/2 rode ui in hele fijne ringetjes
Bereidingswijze
Blini's
  1. Doe het boekweitmeel, tarwebloem, instant gist en de eidooiers in een kom en roer met een garde goed door elkaar.

  2. Doe de melk erbij en roer nog een keer goed door.

  3. Laat het beslag afgedekt 10 minuten staan.

  4. Klop ondertussen de eiwitten met een zout in een minuutje een beetje stijf.

  5. Voeg de suiker al kloppend in delen toe en klop de eiwitten helemaal stijf.

  6. Voeg het eitwitschuim toe aan het beslag en spatel het eitwitschuim voorzichtig door het beslag.

  7. Laat het beslag nog 15 minuten rijzen.

  8. Verhit een heel klein beetje boter in een kookpan en schep kleine hoopjes beslag, van ca 5 cm doorsnede, in de pan.

  9. Bak de blini's op middelhoog vuur tot aan de bovenkant grote belletjes ontstaan. Keer de blini's dan meteen om en bak de andere zijde nog heel kort. Zorg ervoor dat de blini's niet te droog bakken, dat is niet lekker.

Topping
  1. Laat de blini's afkoelen tot ze lauw zijn.

  2. Maak ondertussen de dilleroom. Meng hiervoor de zure room met het citroensap en de dille goed door elkaar.

  3. Schep een hoopje dilleroom op de blini's en leg hierop een stukje zalm.

  4. Werk de blini's af met een takje dille en een ringetje rode ui.

Opmerkingen

Tip: Je kunt de blini's ook in een poffertjespan bakken.

 

Blini's met dilleroom en gerookte zalm

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *