Zin in pizza met de kerst? Ook een pizza kun je omtoveren tot een kerstdiner!
Kerst-pizza
Ingrediënten
Voor de pizza-bodems
- 300 gr pizzabloem
- 159 gr koud water
- 6 gr zout
- 1,5 gr instant gist
- 6 gr olijfolie
Voor de topping
- 4 el pizzasaus
- fleur de sel
- handje ruccola
- rode paprika
- cherrytomaatjes
- parmezaan geschaafd
- geraspte mozzarella
Verder
- maismeel
Instructies
- Kneed van de ingrediënten voor het deeg een ruw deegje in ca 6 minuten, ik deed dat met mijn KitchenAid.
- Laat het deeg een kwartiertje rusten en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
- Bol de deegstukken goed op en zet ze 20-24 uur in het koudste deel van de koelkast.
- Haal het deeg 4 uur voordat je de pizza’s gaat bakken uit de koelkast en laat ze verder rijzen op het aanrecht.
- Verwarm de pizza-oven (of gewone oven met pizzasteen, boven- en onderwarmte) op de hoogste stand.
- De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm een mooie pizza.
- Steek uit het midden van de pizza een cirkel. Gooi dit stukje deeg niet weg, hiervan kun je nog een mini-pizza bakken.
- Schep 2 el pizzasaus op de pizza en smeer uit, houdt de randen vrij. Bestrooi met wat fleur de sel.
- Bestrooi de pizza met een dun laagje geraspte mozzarella.
- Draai de stand van de pizza-oven terug tussen de 2,5 en 3. (Een gewone oven laat je op de hoogste stand staan.)
- Bak de pizza in 5 minuten in de pizza-oven. (En ca 6 minuten in een gewone oven. Draai de pizza tussentijds voor een gelijkmatige kleuring.
- Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
- Snij een strikje uit het kontje van de paprika en beleg de pizza met het paprika-strikje, ruccola, gehalveerde cherrytomaatjes en de geschaafde parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!