Spa­ghet­ti aglio olio met bimi en zalm

Toen ik de bimi in de supermarkt zag liggen wist ik meteen dat ik er iets mee wilde maken.

Bimi is lekker knapperig en lijkt op broccoli en groene asperge en is ook nog eens erg gezond. Ik maakte er deze spaghetti mee, een heerlijke combinatie met de zalm.

 

 

Spa­ghet­ti aglio olio met bimi en zalm
Print recept
Spa­ghet­ti aglio olio met bimi en zalm
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr spaghetti
  • 5 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemalen chili flakes
  • 30 gr parmezaan fijngeraspt
  • 1 el verse peterselie gehakt
  • 300 gr zalmfilets
  • 200 gr bimi
  • versgemalen peper
Bereidingswijze
  1. Was de bimi en snij een dun plakje van de onderkant.

  2. Kook de spaghetti in een snufje zout volgens de aanwijzigingen op de verpakking in een grote pan.

  3. Zet in de laatste 7 minuten van de kooktijd een stoommandje of vergiet op de pan en leg de bimi erin en leg het deksel erop. (Of stoom de bimi op een manier van stomen zoals je gewend bent)

  4. Verwarm de olijfolie in een hapjespan of wok en voeg de knoflook en de rode peperflakes toe. 

  5. Laat op een heel laag pitje 5 minuten staan, onder af en toe roeren.

  6. Bak ondertussen de blokjes zalmfilet in een scheutje olijfolie in ca 2 minuten per kant.

  7. Voeg de spaghetti, parmezaan en gehakte peterselie toe aan de knoflookolie. Meng goed door elkaar en warm nog even kort door.

  8. Meng de bimi en zalm er doorheen.

  9. Verdeel de spaghetti over de borden en strooi er wat versgemalen peper, versgehakte peterselie en fijngeraspte parmezaan overheen.

Opmerkingen
  • Het is lekker om de borden voor te verwarmen. 

 

Spa­ghet­ti aglio olio met bimi en zalm

Het bord waarop deze heerlijke spaghetti geserveerd is komt uit de Limo lijn van Cosy&Trendy en kocht ik bij Borden&Zo.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *