Zalmfilet met quinoa en boerenkool

Zalmfilet op een bedje van quinoa en boerenkool

0 reacties

Afgelopen zaterdag aten wij voorafgaand aan het concert van Depeche Mode bij Wagamama in Amsterdam. Ik koos voor een specialiteit van de chef. Gegrilde tonijn met quinoa en boerenkool, het leek mij apart, maar ook erg lekker. En lekker was het zeker.

Dat moest ik dus thuis ook maken! Ik gaf er mijn eigen draai aan door wat teriyakisaus toe te voegen en de tonijn te vervangen door zalm.

Hou jij erg van boerenkool? Bekijk dan ook eens de boerenkool recepten op Boodschappen.nl.

Zalmfilet met quinoa en boerenkool

Zalmfilet op een bedje van quinoa en boerenkool

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 100 gr quinoa
  • 150 gr boerenkool fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode ui in dunne ringetjes
  • 1 rode paprika in smalle reepjes
  • 50 gr Edamama boontjes (sojaboontjes)
  • (zelfgemaakte) Teriyakisaus
  • wokolie
  • 1/2 komkommer
  • 1 el honing
  • 25 ml rijstzazijn (of witte wijnazijn)
  • 1/2 rode peper in reepjes
  • zwart sesamzaad

Instructies
 

  • Giet de rijstazijn in een pannetje samen met de honing en de rode peper en warm in ca 2 minuutjes even door.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijst.
  • Doe de komkommer in een kommetje en giet het warme rijsazijnmengsel er overheen en roer goed door. Laat de komkommer afkoelen.
  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin op laag vuur de rode ui met de fijngehakte knoflook in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Bak de reepjes rode paprika 2 minuten mee.
  • Voeg de boerenkool toe en laat de boerenkool wat slinken.
  • Doe het deksel op de pan en laat het geheel in 15 minuten stoven.
  • Bak ondertussen de zalmfilets in een scheutje olijfolie in 2-3 minuten per kant. Giet er wat teriyakisaus overheen en bak de zalmfilets nog heel kort aan beide kanten.
  • Doe de quinoa bij het boerenkoolmengsel en roer goed door elkaar.
  • Voeg 3 el teriyakisaus en de boontjes toe en warm het geheel nog even goed door.
  • Schep het boerenkool-quinoa mengsel op de borden en leg de zalmfilets er overheen.
  • Leg de komkommer ernaast en strooi er wat zwarte sesamzaadjes overheen.

Notities

Je kunt de zalm ook in de oven bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Giet een scheut teriyakisaus in een ovenschaal en haal de zalmfilets aan beiden kanten er doorheen. Leg de zalmfilets op de teriyakisaus en bak de zalmfilets in ca 15 minuten. Schep tussentijds wat van de teriyakisaus over de zalmfilets heen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Zalmfilet met quinoa en boerenkool

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating