Vanille tulband

Vanille tulband

0 reacties

In december kocht ik bij de Sligro deze prachtige tulbandvorm “Marisse”. Het was er nog niet van gekomen om er een tulband mee te bakken, dus dat moest er eens van komen.

 

 

 

Op een Amerikaanse website, “King Arthur Flour”, kwam ik dit recept tegen. Het lijkt wat bewerkelijk, maar dat valt best mee en het resultaat is erg lekker!

Vanille tulband

Vanille tulband

4.5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 375 gr patentbloem
  • 340 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 300 fijne kristalsuiker
  • 180 ml volle melk op kamertemperatuur
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 6 gr bakpoeder
  • 6 gr zout
  • 1 el vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop in 10 sec. zacht met de vlinderhaak op medium snelheid.
  • Schraap de boter van de bodem en voeg de suiker toe, klop 1 minuut op medium snelheid.
  • Schraap de boter van de bodem en klop nog 1 minuut op medium snelheid.
  • Voeg het bakpoeder en het zout toe en klop enkele seconden tot het vermengd is met de boter.
  • Schraap de boter van de bodem en voeg 1 voor 1 al kloppend op medium snelheid 3 eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.
  • Schraap het mengsel van de bodem en voeg al kloppend op medium snelheid 2 el van de patentbloem toe en klopt door tot de bloem is opgenomen.
  • Voeg dan al kloppend het 4e ei toe en klop door tot het ei is opgenomen, voeg dan weer 2 el bloem toe, dan het 5e ei, dan 2 el bloem, dan het 6e ei en als laatste 2 el bloem.
  • Schraap weer van de bodem en giet het vanille extract bij de melk.
  • Voeg al kloppend op medium snelheid 1/3 van de resterende bloem toe, tot de bloem is opgenomen, voeg dan al kloppend de helft van de melk toe en klop door tot de melk is opgenomen. Dan de helft van het restant bloem, dan de andere helft van de melk en vervolgens de rest van de bloem.
  • Spray de tulbandvorm in met bakspray en schep het beslag in de vorm.
  • Bak de tulband in ca 60 minuten gaar op 175 graden. Controleer met een prikker of de tulband gaar is, komt deze schoon uit de tulband, dan is de tulband gaar.
  • Zet de tulband met vorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen.
  • En nu komt het spannendste, het lossen van de tulband! Los de tulband en laat hem op het rooster verder afkoelen.
  • Bestrooi de tulband met wat poedersuiker, met behulp van een zeefje.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Vanille tulband

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating