Zelf Kaiserschmarrn maken

Ben je wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan zul je dit heerlijke Oostenrijkse gerechtje vast wel herkennen. Kaiserschmarrn, stukjes gekarameliseerde pannenkoek met poedersuiker.

Maar voor dit heerlijke gerechtje hoef je niet naar Oostenrijk, want met dit recept maak je het in een handomdraai zelf!

Lekker met pruimencompôte, warme kersen of zelfgemaakte appelmoes.

 

Kaiserschmarrn zelfgemaakt
Print recept
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten
 
Personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 125 gr bloem
  • 225 gr melk
  • 3 eiwitten
  • 3 eigelen
  • 1/2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • snufje zout
  • 50 gr rozijnen
  • 3 el rum of lauwwarm water
  • 25 gr ongezouten roomboter
Verder
  • klontje ongezouten roomboter
  • 2 el fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Laat de rozijnen een half uurtje wellen in de rum of het water.

  2. Klop de eiwitten stijf en zet even opzij.

  3. Doe de eigelen, kristalsuiker, vanille suiker, zout, bloem en de melk in een kom en klop met een garde tot een egaal beslag.

  4. Schep met een spatel het eiwit door het beslag.

  5. Smelt de boter in een koekenpan (van ca 28 cm doorsnede) en giet al het beslag erin. 

  6. Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ca 7 minuten aan de onderzijde goudbruin. De pannenkoek is voor de rest nog niet helemaal gestolt.

  7. Bestrooi de pannenkoek met de rozijnen.

  8. Snij met de spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om. 

  9. Bak nog een minuut of 3 tot de onderkant goudbruin is en de stukken gaar zijn.

  10. Snij met behulp van een spatel de kwarten in stukjes.

  11. Bestrooi de stukjes met een nog wat kristalsuiker en voeg nog een klein klontje boter toe.

  12. Zet het vuur iets hoger en bak de stukjes nog een minuutje of 3, tot de suiker iets gekarameliseerd is.

  13. Schep de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi met poedersuiker.

 

Kaiserschmarrn zelfgemaakt


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *