Als wij een dagje naar Antwerpen gaan, eten we altijd heerlijke Brusselse wafels bij Café Warsteiner in het Grand Bazar winkelcentrum.
Basisrecept Brusselse wafels
De Brusselse wafels zijn knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen. Met dit basisrecept kun je alle kanten op. Je kunt ze eten met alleen wat poedersuiker, fruit, ijs, slagroom, warme kersen, Nutella, wat je maar wilt.
Je hebt overigens geen duur wafelijzer nodig voor lekkere wafels, ik gebruikte een simpel wafelijzertje van het merk Bifinett, welke ik eens bij Lidl kocht.
Basisrecept Brusselse wafels
Ingrediënten
- 1 eidooier
- 225 ml melk lauwwarm
- 225 ml water lauwwarm
- snufje zout
- 5 gr vanillesuiker
- 250 gr patentbloem
- 5 gr gedroogde gist
- 100 gr gesmolten boter afgekoeld
- 2 eiwitten
Instructies
- Doe de eidooier met het water, de melk, het zout en de vanillesuiker in een kom en klop met een garde goed door elkaar.
- Voeg de bloem en de gedroogde gist toe en klopt tot een glad beslag.
- Voeg de gesmolten boter toe en klop nogmaals goed door tot een glad beslag.
- Doe in een andere kom de eiwitten en klop de eitwitten goed stijf.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Dek de kom af en laat het beslag een uur rusten.
- Verwarm het wafelijzer op middelmatige warmte en vet het ijzer lichtjes in met wat boter.
- Giet wat beslag (ik gebruikte 2 juslepels per wafel) in het wafelijzer en bak de wafels in ca 5 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de wafels een beetje afkoelen op een rooster.
Many thanks for the waffle recipe.
But how many centiliters in are a juslepel (gravy/sauce ladle)?
My waffles size: 10cm x 17cm x 2.8cm
Super lekker!
Duidelijk en goed recept, dankjewel!