Pretzel dogs

Pretzel dogs

0 reacties

Pretzel dogs, een combinatie tussen een hotdog en een pretzel

Leuk om te maken en erg lekker! Serveer er een lekker honing-mosterd sausje bij.

 

 

Pretzel dogs

Pretzel dogs

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 170 ml volle melk handwarm
  • 5 gr droge gist
  • 25 gr bruine suiker
  • 225 gr tarwebloem
  • 80 gr roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 4 gr zout
  • 500 ml warm water
  • 50 gr bakingsoda
  • 8 hotdogs of bockworsten (ik gebruikte Bockworsten uit een pot)
  • sesamzaad of grof zeezout

Honing-mosterd saus

  • 4 el mayonaise
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el honing
  • snufje zout

Instructies
 

  • Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg. Ik deed dat met mijn KitchenAid in 15 minuten.
  • Laat het deeg 60 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.
  • Wikkel de strengen om de hotdogs.
  • Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzel dogs er één voor één een halve minuut in.
  • Leg de Pretzel dogs op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat sesamzaad of grof zeezout overheen.
  • Bak de Pretzel dogs in 10 minuten gaar en bruin.
  • Haal de Pretzel dogs uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzel dogs een klein beetje afkoelen op een rooster.

Honing-mosterd saus

  • Doe de mayonaise, mosterd en honing in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Breng de saus op smaak met een snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Pretzel dogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating