Pretzel dogs, een combinatie tussen een hotdog en een pretzel.
Leuk om te maken en erg lekker! Serveer er een lekker honing-mosterd sausje bij.
Pretzel dogs
Ingrediënten
- 170 ml volle melk handwarm
- 5 gr droge gist
- 25 gr bruine suiker
- 225 gr tarwebloem
- 80 gr roomboter gesmolten en afgekoeld
- 4 gr zout
- 500 ml warm water
- 50 gr bakingsoda
- 8 hotdogs of bockworsten (ik gebruikte Bockworsten uit een pot)
- sesamzaad of grof zeezout
Honing-mosterd saus
- 4 el mayonaise
- 2 el Dijon mosterd
- 2 el honing
- snufje zout
Instructies
- Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg. Ik deed dat met mijn KitchenAid in 15 minuten.
- Laat het deeg 60 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Verdeel het deeg in 8 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.
- Wikkel de strengen om de hotdogs.
- Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzel dogs er één voor één een halve minuut in.
- Leg de Pretzel dogs op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat sesamzaad of grof zeezout overheen.
- Bak de Pretzel dogs in 10 minuten gaar en bruin.
- Haal de Pretzel dogs uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzel dogs een klein beetje afkoelen op een rooster.
Honing-mosterd saus
- Doe de mayonaise, mosterd en honing in een kommetje en roer goed door elkaar.
- Breng de saus op smaak met een snufje zout.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.