Pretzel dogs

Pretzel dogs, een combinatie tussen een hotdog en een pretzel

Leuk om te maken en erg lekker! Serveer er een lekker honing-mosterd sausje bij.

 

 

Pretzel dogs
Print recept
Pretzel dogs
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
 
Ingrediënten
  • 170 ml volle melk handwarm
  • 5 gr droge gist
  • 25 gr bruine suiker
  • 225 gr tarwebloem
  • 80 gr roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 4 gr zout
  • 500 ml warm water
  • 50 gr bakingsoda
  • 8 hotdogs of bockworsten (ik gebruikte Bockworsten uit een pot)
  • sesamzaad of grof zeezout
Honing-mosterd saus
  • 4 el mayonaise
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el honing
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg. Ik deed dat met mijn KitchenAid in 15 minuten.

  2. Laat het deeg 60 minuten rijzen.

  3. Verwarm de oven voor op 230 graden.

  4. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.

  5. Wikkel de strengen om de hotdogs.

  6. Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzel dogs er één voor één een halve minuut in.

  7. Leg de Pretzel dogs op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat sesamzaad of grof zeezout overheen.

  8. Bak de Pretzel dogs in 10 minuten gaar en bruin.

  9. Haal de Pretzel dogs uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzel dogs een klein beetje afkoelen op een rooster.

Honing-mosterd saus
  1. Doe de mayonaise, mosterd en honing in een kommetje en roer goed door elkaar.

  2. Breng de saus op smaak met een snufje zout.

 

Pretzel dogs


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *