Gezond fastfood review

Boekreview: Gezond fastfood van Nora French

0 reacties

100 Snelle, smakelijke en simpele recepten voor het hele gezin

Gezond koken hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Dat bewijst Nora French met haar kookboek Gezond fastfood, met 100 eenvoudige recepten voor lekker en gezond eten voor elk moment van de dag. Een uitkomst voor iedereen die gezond(er) wil eten, weinig tijd heeft om uitgebreid inkopen te doen en daarna lang in de keuken te staan. Nora’s recepten zijn ingedeeld in tijd en bevatten pure en onbewerkte ingrdiënten die goed betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar zijn.

Review Gezond fastfood

Het boek begint met Nora’s kijk op gezond eten en zij gaat terug naar de basis: koken met (over)grootmoeders ingrediënten. Ook deelt ze haar top 13 van superfoods, zoals ui, spinazie en knoflook. Hele normale producten welke gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Eigenlijk precies hoe ik graag kook. Heel handig is de checklist met basisingrediënten, opgedeeld in houdbaar en vers. De houdbare indrediënten heb ik eigenlijk allemaal wel in de kast staan. Nora helpt je in het boek ook om een weekmenu op te stellen en geeft als voorbeeld een weekmenu, het is een heerlijk gevarieerd menu, die ik best zou willen volgen.

De recepten zijn verdeeld over de volgende hoofdstukken:

  • Ontbijt
  • Salades
  • Soepen
  • Hoofdgerechten
  • Snacks
  • Zoet

Het ziet er allemaal erg lekker uit. Ik krijg gelijk zin om er iets uit te maken. Hoewel de titel doet vermoeden dat het om gezonde variaties op fastfood gaat, staan er voornamelijk heerlijke gewone en gezonde gerechten in, welke allemaal snel klaar zijn. Handig zijn de (variatie)tips welke bij de recepten vermeld staan en soms ook de opmerkingen waarom een ingrediënt zo gezond is. Wist je bijvoorbeeld dat frambozen je stofwisseling stimuleren?

Het boek is ook mooi vormgegeven met aantrekkelijke foto’s.

 

Warme salade met champignons

Het eerste recept dat ik maak is deze heerlijke warme salade met champignons. De salade is makkelijk om te maken en erg snel klaar. Het recept geeft een bereidingswijze van 20 minuten aan en in een kwartiertje heb ik het op tafel staan. De salade is erg lekker, die houden we erin!

Gezond fastfood Nora French

 

Conclusie

Een fijn boek voor wie gezond wil eten zonder lang in de keuken te staan. De recepten zijn duidelijk en niet moeilijk om te maken.


Ben je ook enthousiast geworden over dit boek? Gezond fastfood is verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor € 19,95.

Bekijk op bol.com

 

Titel: Gezond fastfood

Auteur: Nora French

Prijs: € 19,95

ISBN 978 90 452 1286 9

Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

 

Voor deze review heb ik het boek opgestuurd gekregen van de uitgever.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*