Paas merengue nestjes

Meringue nestjes met ganache en paaseitjes

8 reacties

Deze heerlijke meringue nestjes zijn krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. Gevuld met ganache en paaseitjes zijn ze erg leuk voor Pasen.

Paas merengue nestjes

Meringue nestjes met ganache en paaseitjes

No ratings yet
Porties 6 personen

Ingrediënten

Meringue nestjes

  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl Maizena
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl vanille extract

Ganache

  • 150 gr melkchocolade
  • 100 ml slagroom
  • 20 gr boter

Topping

  • 12-18 Dragee-eitjes
  • cacaopoeder

Instructies
 

Meringue nestjes

  • Verwarm de oven voor op 110 graden.
  • Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
  • Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  • Voeg maizena, vanille extract en citroensap toe schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.
  • Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 mooie nestjes, met een doorsnede van ca 6 cm.
  • Maak met een lepel kuiltjes in de bovenkant.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de Pavlova’s een uur in de oven drogen op 110 graden.
  • Laat de oven aan het einde van de droogtijd dicht en laat de pavlova’s in de oven staan tot ze zijn afgekoeld.

Ganache

  • Hak de chocolade fijn en doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  • Breng de slagroom in een pannetje aan de kook.
  • Giet de helft van de slagroom bij de chocolade en roer goed door tot de chocolade is gesmolten.
  • Giet de rest van de slagroom erbij en roer goed door tot de ganache mooi glanst.
  • Snij de boter in kleine blokjes, voeg de boter toe aan de ganache en roer goed door.
  • Laat de ganache afkoelen en wat opstijven.

Afwerking

  • Vul de netjes met de ganache en strooi er met een zeefje wat cacaopoeder overheen.
  • Druk de eitjes zachtjes in de ganache.

Notities

Wil je het wat minder zoet? Vul de nestjes dan met bijvoorbeeld lemoncurd, advocaat of slagroom en vers fruit.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Paas merengue nestjes

8 Reacties

  1. leuk recept Mariëlle. Dankjewel. Heb nog nooit iets met merengue gemaakt. Ziet er heel lekker uit. Wel zoet zeker?

    • Mariëlle in de Keuken

      Het is wel wat zoet, dus daar moet je wel van houden 😉 Met bijvoorbeeld fruit zijn de nestjes wat frisser.

  2. Wat een lekker gerechtje.
    Het is mij tot nu toe niet gelukt om een merengue te maken.

  3. Een vraagje mijn merenque zijn niet zo wit als die van u wat zou de reden kunnen zijn ?

    • Mariëlle in de Keuken

      Iedere oven is weer anders, misschien is uw oven net ietsjes heter dan de mijne. U zou kunnen proberen de oven op een iets lagere temperatuur te zetten en de meringues iets langer te laten drogen.

  4. Hoi, kan ik dit ook buiten de koelkast bewaren?

    • Mariëlle in de Keuken

      De nestjes zelf kunnen buiten de koelkast worden bewaard. Eventueel kun je de nestjes ook later vullen.

      • Dank voor je reply. Het ging me eigenlijk om de ganache die erin zit. Merengues bewaar ik altijd in n afgesloten emmertje maar stel ik zou de avond van tevoren het al vullen met ganache kan t dan buiten de koelkast bewaard worden?

        Een andere vraag is: de laatste tijd heb ik steeds vaker barstjes in mn merengues (vooral wanneer ik gekleurde maak) enige tips hiervoor? Ik heb wel een andere oven(al is dat hetzelfde merk/model als de vorige maar toen had ik dat probleem niet.

Laat een antwoord achter aan Miriam-sweet&nicethings Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating