Burrito bowl met quinoa

Bloginsidersactie: Verlekker je groente

Comments are Disabled

Ik deed mee aan de Verlekker je groente met Knorr bloginsidersactie in samenwerking met Lekker en Simpel.

 

Bloginserdersactie

Hoewel ik al een aantal jaren niet meer met pakjes kook had ik mij toch opgegeven voor deze actie, omdat ik ook benieuwd was of ik het nog lekker zou vinden en of de smaken verbeterd zouden zijn. Voor deze actie kreeg ik 6 pakjes van Knorr opgestuurd. Aan mij de keuze met welke gerechten ik aan de slag ging. Ik koos voor Macaroni en Burrito’s.

Macaroni met gehaktballetjes

Als eerste maakte ik de macaroni en besloot een deel van de kruidenmix te gebruiken om de gehaktballetjes mee te kruiden.

Macaroni

Macaroni met gehaktballetjes

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gr macaroni
  • Knorr mix voor Macaroni
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 250 gr hoh gehakt
  • 35 gr tomatenpuree
  • 125 ml water
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kneed het gehakt met 20 gram van de mix voor macaroni goed door en draai er ca 20 balletjes van.
  • Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de gehaktballetjes gaar en mooi bruin.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Snij de paprika en de courgette in stukjes en bak deze in ca 3 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje.
  • Voeg het water en het restant van de mix voor Macaroni toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze samen met de gehaktballetjes toe en laat ca. 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Macaroni

 

Burrito bowls met quinoa

Als tweede maakte ik de Burrito’s en koos ervoor om er bowls van te maken. Dit recept is mijn favoriete van de 2. De combinatie met quinoa is erg lekker.

 

Burrito bowl met quinoa

Burrito bowls met quinoa

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • Knorr wereldgerecht Mexicaanse Burritos
  • 300 gr kipfilet
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 125 ml crème fraiche
  • 70 gr mais
  • 65 gr zwarte bonen
  • 100 gr quinoa
  • olijfolie
  • 100 ml water
  • koriander
  • 150 gr gemengde salade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de tortilla's over een ovenbestendige bakjes of de onderzijde van een cupcaketray en leg er een bakplaatje bovenop.
  • Bak de tortilla's in 5 minuten en verwijder het bakplaatje. Bak de tortilla's nog een minuutje en haal ze uit de oven.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de quinoa uitlekken.
  • Snij de kipfilet in blokjes en verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de blokjes kipfilet gaar en bruin.
  • Snij de paprika in blokjes en voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 minuutjes mee.
  • Maak de kruidenmix aan met het water en voeg het toe aan de kip en paprika. Roer goed door elkaar en laat 2 minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Spoel de zware bonen goed af met water en voeg deze samen met de mais toe aan de kip en paprika. Warm nog een minuutje door.
  • Verdeel de quinoa over de tortilla's en verdeel het kip-groente mengsel er overheen. Snij de avocado in blokjes en verdeel deze erover.
  • Meng de crème fraiche met de sausmix en giet deze over de Burrito's. Strooi er wat gehakte koriander overheen.
  • Serveer er partjes limoen en wat gemengde salade bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Burrito bowl met quinoa

 

Groentetip

En als laatste mijn ultieme groentetip, om kinderen meer groente te laten eten: Snij groente fijn en verwerk overal groente in. Bijvoorbeeld door de lasagne, verwerk fijngesneden groente, zoals champignons, paprika, wortel, ui, sperziebonen en broccoli door de saus. Doordat de groente zo fijngesneden is, zullen kinderen niet meteen doorhebben dat er zoveel groen te in zit en zullen ze het zeker lekker vinden.

Zelf heb ik geen kinderen, maar ik zou kinderen ook leren dat groente vooral erg lekker is!

Comments are closed.